Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Μνημόσυνο Κατσίφα: Ένταση, συνθήματα και συμπλοκές στο Ηράκλειο



Εικόνες ντροπής εκτιλύχθηκαν σήμερα στο Ηράκλειο, στο παρεκκλήσι του Αγίου Ανδρέα, απέναντι από τον Άγιο Μηνά, όπου έχουν «παραταχθεί», από τη μία μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου κι από την άλλη υποστηρικτές του Κατσίφα, με την αστυνομία να βρίσκεται στη μέση.

Συνθήματα ακούστηκαν και από τις δυο πλευρές, ενώ στο μνημόσυνο μίλησε ο βουλευτής Νότης Μαριάς.»Όλοι μαζί σαν γνήσιοι πατριώτες, στέλνουμε αποφασιστικό μήνυμα που θα συνεχίσουμε τον αταλάντευτο πατριωτικό μας αγώνα. Για να συνεχίσουμε τον αγώνα του Κωνσταντίνου» – ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς.

Θλίψη προκαλεί, πάντως, η κίνηση κάποιων να γράψουν συνθήματα πάνω στον τοίχο του Ι.Μ.Ναού του Αγίου Μηνά, γεγονός που εμφάνισε την ασέβεια των ομάδων που βρίσκοταν εκεί.    

Τα πνεύματα οξύνθηκαν, όταν αστυνομικός δέχτηκε χτύπημα από άτομο του αντιεξουσιαστικού χώρου, με αποτέλεσμα να υπάρξει σύγκρουση σώμα με σώμα, των αντιεξουσιαστών με τις αστυνομικές δυνάμεις, σε στενό πλησίον του ιερού ναού. Ήδη έχει γίνει μια προσαγωγή.

Για να ηρεμήσει τα πνεύματα έσπευσε στο σημείο ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, κ. Ειρηναίος, ο οποίος ακολουθούσε την ομάδα των αντιεξουσιαστών προκειμένου να εκτονώσει την κρίση, χωρίς ωστόσο η προσπάθειά του να αποδώσει. «Το κοινό σου είναι οι φασίστες, με αυτούς να πας να μιλήσεις»– του απάντησαν τα μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου, δηλώνοντας ξεκάθαρα την έλλειψη σεβασμού στον Αρχιεπίσκοπο και στους θεσμούς.