Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Μητσοτάκης: "Σύμβολο της νέας εποχής η Σακελλαροπούλου"



Ο πρωθυπουργός δίνει αυτή την τηλεοπτική συνέντευξη περίπου 24 ώρες μετά το διάγγελμά του, στο οποίο ανακοίνωσε την επιλογή του για την διαδοχή του Προκόπη Παυλόπουλου στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας, αυτό του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Έτσι, η κυρία Σακελλαροπούλου θα γίνει η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας και μάλιστα με ευρεία πλειοψηφία (σ.σ. δείτε εδώ όλα τα δεδομένα για την στάση των κομμάτων).

Η συνέντευξη ξεκίνησε φυσικά με αυτό το ζήτημα, με τον πρωθυπουργό να δηλώνει υπερήφανος για την επιλογή του και να εκθειάζει την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, χαρακτηρίζοντάς την έναν “κανονικό άνθρωπο”, θέλοντας να αναδείξει την αμεσότητά της ως πολίτη και την επαγγελματική και κοινωνική της δράση.

“Δεν επέλεξα την κυρία Σακελλαροπούλου μόνο επειδή είναι γυναίκα. Έχει μεγάλο κύρος και θεσμικές ικανότητες. Την επέλεξα όμως και γιατί είναι γυναίκα. Ζούμε σε μια κοινωνία η οποία βρίθει κοινωνικών ανισοτήτων. Κάθε κορίτσι που βλέπει αυτή την επιλογή, μπορεί να σκέφτεται «γιατί όχι κι εγώ;»”, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για την κατάργηση και επανασύσταση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής
“Το ρολόι δεν γυρίζει πίσω. Αν με ρωτούσατε τότε και γνώριζα τα δεδομένα, δεν θα το καταργούσαμε. Εξακολουθώ να επιμένω ότι η πολιτική μας είναι σωστή. Κάνουμε αυτή τη διορθωτική κίνηση. Οι κ.κ. Κουμουτσάκος και Μηταράκης είναι υπεύθυνοι για τον σχεδιασμό. Ουδείς αλάθητος. Όπου υπάρχουν λάθη και παραλείψεις, θα διορθώνονται άμεσα. Προφανώς και θα μας ασκείτο κριτική και την καταλαβαίνω”, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δείτε ζωντανά όσα λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης