Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Μας ανησυχούν οι συναθροίσεις και οι συναντήσεις στα σπίτια – Χρειάζεται προσοχή για να μην έχουμε έξαρση του κοροναϊού



Την ανησυχία της κυβέρνησης για τις συναθροίσεις  και τις συναντήσεις στα σπίτια τις γιορτές, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενημερώνοντας την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σχετικά με όλα τα δεδομένα γύρω από την πορεία της πανδημίας, τη διαχείριση της κρίσης, και το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιασμού στη χώρα.

Ο ίδιος δήλωσε ότι θα είναι από τους πρώτους που θα εμβολιαστεί στις 27 Δεκεμβρίου.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι αυτές τις γιορτές καλό είναι να τις γιορτασουμε με τις οικογένειές μας σε όσο το δυνατόν πιο στενό κύκλο.

«Θέλω να πιστεύω ότι οι συμπολίτες μας θα συμμορφωθούν με τις παροτρύνσεις των ειδικών», είπε ο κ. Μητσοτάκης ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αισιοδοξία που προκαλεί η ύπαρξη του εμβολίου.

«Αν το χρονοδιάγραμμα το ευρωπαικο τηρηθεί – και εκτιμώ θα τηρηθεί- οι  πρωτες δόσεις θα φτάσουν στις 26 του μήνα και από τις 27 θα γίνουν οι πρώτοι εμβολιασμοί», είπε ο πρωθυπουργός.

«Εχει γίνει μεγάλη προσπαθεια ώστε η επιχείρηση εμβολιασμού να τρέξει με ταχύτητα αποτελεσματικότητα και ασφάλεια», συμπλήρωσε και ζητώντας την κατανόηση των πολιτών πρόσθεσε ότι θα είναι μια δύσκολη επιχείρηση, ωστόσο «οι δυσκολίες θα ξεπεραστούν στην πορεία».

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε πολύ σημαντικό, να πειστούν οι πολίτες να εμβολιαστούν και σημειώνοντας ότι «η αξια του προσωπικου συμβολισμου έχει τη δική της ιδιαίτερη σημασία» έκανε γνωστό ότι θα εμβολιαστεί από την πρώτη ημέρα, στις 27 του μήνα.

«Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι το 2021 θα αφήσουμε πισω την πανδημία και θα επανελθουμε σε ρυθμούς γρήγορης οικονομικής ανάπτυξης», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

«Ανεύθυνο να επιβαρύνουμε το ΕΣΥ»

Από την πλευρά της η ΠτΔ, χαρακτήρισε ιδιαίτερα δύσκολη τη φετινή χρονιά.

«Ειμαστε λαός εξωστρεφής, κοντά στην οικογένεια, όμως φέτος να το αφήσουμε» είπε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, καλώντας στις γιορτές «να μείνουμε όσο γίνεται πιο μόνοι, στον μικρό πυρήνα της οικογένειας.

Το οφείλουμε και στον εαυτό μας και στους ανθρώπους που κινδυνεύουν και σε αυτούς που παλεύουν στην πρώτη γραμμή» είπε η κ. Σακελλαροπούλου, σημειώνοντας ότι το να επιβαρύνουμε το ΕΣΥ, «θα είναι προβληματικό και ανεύθυνο».

Η κ. Σακελλαροπούλου χαρακτήρισε τα εμβόλια ως «φως που βλέπουμε στην άκρη ενός δύσκολου δρόμου» και τόνισε με τη σειρά της την ανάγκη να πειστούν οι πολίτες να εμβολιαστούν.

«Θέλω να πιστεύω ότι θα πανε όλα καλα (…) Είναι πολύ δύσκολο εγχείρημα (…)  Είναι το πιο σημαντικο που έχουμε να ασχοληθούμε» σημείωσε η ΠτΔ.