Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Μητσοτάκης: Το κατηγορώ στον Τσίπρα και τα μέτρα ανακούφισης για τους πολίτες



Διπλή στόχευση είχε η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη το απόγευμα της Παρασκευής στην έναρξη του συνεδρίου του Νέας Δημοκρατίας που ολοκληρώνεται την Κυριακή.

Από τη μια ο πρόεδρος της ΝΔ άσκησε δριμεία κριτική στον Αλέξη Τσίπρα για το Σκοπιανό και τις συντάξεις με μια σειρά «κατηγορώ» και από την άλλη περιέγραψε και παρουσίασε μια σειρά μέτρων ανακούφισης στους πολίτες όταν το κόμμα του γίνει κυβέρνηση. Ανάμεσά τους ξεχώρισε το επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που θα γεννιέται αλλά και η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 703 ευρώ./

 

Χαρακτηριστική της κριτικής προς τον Αλέξη Τσίπρα η αποστροφή του λόγου του κ. Μητσοτάκη στην οποία όπως είπε «η μεγάλη πλειονότητα της κοινωνίας απευθύνει ένα και μόνο σύνθημα στους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: "Φύγετε! Φύγετε μια ώρα αρχύτερα!".

Κατηγορώ τον Τσίπρα ότι δίχασε τον ελληνικό λαό

Ο πρόεδρος της ΝΔ απηύθυνε τρια «κατηγορώ» προς τον πρωθυπουργό.

 

Αρχικά τον κατηγόρησε γιατί «δίχασε τον ελληνικό λαό και δεν επιχείρησε να ποτέ να δημιουργήσει συνθήκες εθνικής συναίνεσης για να λύσει αυτό το μέιζον εθνικό πρόβλημα». 

Στη συνέχεια τον κατηγόρησε γιατί «είπε ναι εκεί που έξι πρωθυπουργοί -Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Ανδρέας Παπανδρέου, Κώστας Σημίτης, Κώστας Καραμανλής, Γιώργος Παπανδρέου, Αντώνης Σαμαράς είπαν όχι: στην αναγνώριση δήθεν μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας» προσθέτοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρα με τις ενέργειες και τις πράξεις του «και σήμερα ακόμη προσβάλλει τον Ελληνικό λαό».

Το τελευταίο «κατηγορώ» ήταν η επανάληψη όσων είχε πει από το βήμα της Βουλής ότι ο Αλέξης Τσίπρας «αντάλλαξε ένα μέτρο που δεν θα έπρεπε να έχει ληφθεί ποτέμε μία μείζονα εθνική υποχώρηση» με τους συνέδρους να τον καταχειροκροτούν.

Με αφορμή, δε, αυτές τις αναφορές επανέλαβε ότι «η Νέα Δημοκρατία δεν θα κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ούτε τώρα, ούτε στην επόμενη Βουλή, ούτε ποτέ».