Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Μητσοτάκης: Δεν χρειαζόμαστε κλώνο του ΤσίπραΠυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη Θεσσαλονίκη.

«Δεν χρειαζόμαστε κλώνο του κ. Τσίπρα στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, γιατί δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ, είμαστε η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη αυτού του τόπου» επεσήμανε και κάλεσε τα μέλη και τους φίλους της ΝΔ σε μαζική συμμετοχή στις κάλπες της Κυριακής.

Ζήτησε από τα στελέχη της ΝΔ «να απαντήσουν σε όσους σχεδιάζουν τη διαδοχή σε κλειστά δωμάτια με παρασκηνιακές συμφωνίες». Τους κάλεσε «να πάρουν τις τύχες του κόμματος στα χέρια τους και να πουν όχι στους παραδοσιακούς μηχανισμούς, να μην τους αφήσουν να εκλέξουν αυτοί τον νέο αρχηγό, να πάρουν άλλη μια σημαντική απόφαση».

«Δεν ψηφίζετε μόνο για αρχηγό της ΝΔ, αλλά και για τον εν δυνάμει πρωθυπουργό της χώρας», είπε απευθυνόμενος στα μέλη και τους φίλους του κόμματος και πρόσθεσε:

Μακριά από προκαταλήψεις και μακριά από στερεότυπα. Οι καιροί είναι δύσκολοι. Μην αρκεστείτε μόνο στο ωραίο επικοινωνιακό περιτύλιγμα. Δείτε το περιεχόμενο πίσω από το περιτύλιγμα. Δεν ψάχνει η ΝΔ έναν ηγέτη με τα χαρακτηριστικά του κ. Τσίπρα. Ακούω πολλές φορές ότι ψάχνουμε στη ΝΔ τον αντί-Τσίπρα. Ποιον αντί-Τσίπρα; Το ανάποδο του Τσίπρα ψάχνουμε. Ψάχνουμε σοβαρότητα, υπευθυνότητα, ορθό πολιτικό λόγο, δυνατότητα εκπροσώπησης στο εξωτερικό. Δεν θέλουμε έναν κλώνο του κ. Τσίπρα στη ΝΔγιατί δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ, είμαστε η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη αυτού του τόπου. Να επιλέξετε σε αυτές τις εκλογές αυτόν τον οποίο θεωρείτε ότι είναι ο καταλληλότερος, ο καλύτερος να ηγηθεί της ΝΔ σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Με τη δικιά σας ισχυρή εντολή στις 22 και 29 Νοεμβρίου στείλτε στην ηγεσία της ΝΔ έναν άνθρωπο που θα μπορεί να αντιμετωπίσει τον κ. Τσίπρα. Να τον αντιμετωπίσει όχι μόνο στην κοινωνία, να τον αντιμετωπίσει στη Βουλή.

Χαρακτήρισε τις εκλογές της Κυριακής «ραντεβού με την ιστορία» και παρατήρησε πως αν πάνε λίγοι να ψηφίσουν, θα δώσουν την ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ να πει ότι η ΝΔ άνοιξε τη διαδικασία στην κοινωνία και η κοινωνία της γύρισε την πλάτη.

Καταλόγισε «θράσος» στην κυβέρνηση να ισχυρίζεται ότι ακόμα και σήμερα «λέει την αλήθεια» και αναφέρθηκε στην υπόθεση των πλειστηριασμών, λέγοντας ότι «αποκαλύπτεται ένα ακόμα ψέμα». «Δυστυχώς, θα γίνουν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και αυτή η πολιτική φέρνει την υπογραφή Τσίπρα - Καμμένου», τόνισε και συνέχισε: «Η ανεργία θα εκτοξευθεί. Η ελπίδα έγινε λεπίδα, κυρίως για τη μεσαία τάξη».

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση για «θεσμική υποβάθμιση της ποιότητας της Δημοκρατίας» και είπε ότι οι καταγγελίες του πρώην υπουργού Γιάννη Πανούση δείχνουν ότι σύμβουλος του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου «συνομιλούσε με τρομοκράτες» και ο ίδιος ο υπουργός «νομοθετούσε κατά παραγγελία».