Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Μητέρα της Άννυ: «Το παιδί μου δολοφονήθηκε, δεν είχα καταλάβει ότι κινδύνευε»



Τη δική της αλήθεια για τη ζωή της με τον Στάνισλαβ Μπακαρτζίεβ (Σάββα) και την κόρη τους  Άννυ είπε η Δημητρίνα Μπορίσοβα απολογούμενη ενώπιον του δικαστηρίου όπου εκδικάζεται η υπόθεση της αποτρόπαιης δολοφονίας του παιδιού.

Η μητέρα της Άννυ, η οποία κατηγορείται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο σε βαθμό κακουργήματος και ψευδορκία, αφηγήθηκε πώς η ίδια προσπάθησε να ξετυλίξει το κουβάρι της εξαφάνισης του παιδιού αλλά και ποιος ήταν ο ρόλος του πρώην συντρόφου της στη ζωή της.

Ο 25χρονη Δημητρίνα Μπορίσοβα ψύχραιμη, κατά τη διάρκεια της απολογίας της, δεν ανέφερε ούτε για μια φορά το όνομα του Σάββα τον οποίο αποκαλούσε ο «πρώτος  κατηγορούμενος» και μόνο για μια στιγμή έσπασε η φωνή της όταν αναφέρθηκε στην Άννυ.

«Ήθελα να είμαι με τη μικρή. Την είχα στο σπίτι και δεν την χαιρόμουν. Δούλευα από τις 8 το βράδυ μέχρι τις 8 το πρωί και στη συνέχεια κοιμόμουν για να ξεκουραστώ. Ήθελα να δώσω στο παιδί μου καλύτερη ζωή». Αυτός ήταν και ο λόγος που, όπως ισχυρίστηκε, είχε αποφασίσει να μετακομίσει με την κόρη της στη Γερμανία όπου σκόπευε να παντρευτεί με έναν Γερμανό και να σταματήσει να εργάζεται σε οίκους ανοχής.

«Ήθελα να κάνουμε διακοπές στην Ελλάδα και μετά να πάμε στην Γερμανία. Θα πηγαίναμε στη Γερμανία μόνες μας . Έτσι το είχα αποφασίσει εγώ. Ο κύριος κατηγορούμενος είχε κάποια προβλήματα στη Γερμανία αλλά και ο Γερμανός δεν ήξερε την ύπαρξη του. Άρα έπρεπε να πάει να δουλέψει».

«Εσείς δεν θα ξαναδουλεύατε;», ρώτησε ο πρόεδρος.

«Όχι. Θα μας συντηρούσε ο Γερμανός, με αγαπούσε και ήθελε να με παντρευτεί».

Πρόεδρος: Τα γνώριζε αυτά ο πρώτος κατηγορούμενος, του τα είχατε πει;

Κατηγορούμενη: Του είχα  πει πως θέλω να πάω με το παιδί στην Γερμανία. Δεν ήξερε πως ήθελα να παντρευτώ τον Γερμανό. (...)Ήθελα να χαρώ το παιδί μου και δεν πρόλαβα. Ήθελα να σταματήσω να δουλεύω, να πάω στη Γερμανία και να μείνω με το παιδί μου.

Η 25χρονη υποστήριξε πως ο πρώην σύντροφος της «είχε δείξει με τη  συμπεριφορά του πως αγαπούσε το παιδί» και για το λόγο αυτό δεν ένιωθε ανασφάλεια όταν άφησε τη μικρή μαζί του για να ταξιδέψει στην Γερμανία.

«Δεν μου είχε δώσει ποτέ την εντύπωση πως η Άννυ κινδύνευε. Είχε μείνει μόνος με το παιδί πολλές φορές τον ήξερα πολλά χρόνια έκανε τις δουλειές του σπιτιού... Του είχα πει φεύγοντας να πάει το παιδί στην μητέρα του και είχα την εντύπωση πως εκείνη θα τον βοηθούσε»

Όταν η κατηγορουμένη κλήθηκε να πει τι πιστεύει η ίδια ότι συνέβη στο παιδί της απάντησε: «Δεν ξέρω το πρώτο που σκέφτηκα όταν η αστυνομία μου είπε “ο σύντροφος σας σκότωσε το παιδί σας” στην αρχή δεν το πίστεψα. Το πρώτο που σκέφτηκα ήταν πως την έσπρωξε και το παιδί χτύπησε. (...) Τότε όταν έμαθα ότι ο Νικολάι ήταν μαζί του σκέφτηκα πως εκείνος μου πήρε το παιδί... Σκέφτηκα πως ο Νικολάι απήγαγε το παιδί».

Πρόεδρος: Σήμερα ποια είναι η αίσθηση σας; Αν την έχει σκοτώσει ποιος είναι ο λόγος αφού όπως λέτε δεν ήταν βίαιος, ήταν περιστασιακός χρήστης άρα δεν μπορούσε μα κάνει κάτι πάνω στην τρέλα του. Δεν γνωρίζετε αν είχε κάποια σεξουαλική ιδιαιτερότητα με τον συγκατηγορούμενο του Νικολάι. Άρα αν το έχει κάνει ποιος είναι ο λόγος;

Κατηγορούμενη: Δεν ξέρω. Συνέχεια αναρωτιέμαι πως έγινε αυτό αλλά δεν έχω καταλήξει.

Πρόεδρος: Δεν έχετε ρωτήσει τον σύντροφο σας τι έγινε;

Κατηγορούμενη: Δεν είχαμε επαφή...

(...)

Ένορκος: Πιστεύετε ότι το παιδί σας πέθανε ή δολοφονήθηκε;

Κατηγορούμενη: Δολοφονήθηκε.