Τρίτη 14 Μαΐου 2024 -

Μήνυμα ειρήνης από το δήμο Αγίου Δημητρίου με την Ειρηνοδρομία



Ένα ξεχωριστό μήνυμα ειρήνης, ειδικά σε μια περίοδο όπως αυτή που ο πόλεμος έχει ξεριζώσει από την πατρίδα τους εκατομμύρια πρόσφυγες, προβάλλοντας συγχρόνως τις αξίες του αθλητισμού, στέλνει ο δήμος Αγίου Δημητρίου διοργανώνοντας και φέτος την Ειρηνοδρομία, τη μεγάλη αθλητική διοργάνωση στη μνήμη του Αλέξανδρου Παναγούλη.

Αν και η συγκεκριμένη αθλητική διοργάνωση μετρά ήδη 21 χρόνια, στο πλαίσιο τωνΠαναγουλείων, από πέρυσι απέκτησε νέα δυναμική, χάρη στην πολύ μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και τη νέα πνοή που έδωσαν με τη συνεργασία τους ο ΣΕΓΑΣ και ο ΟΦΚΑ Οδυσσέας.

Φέτος η Ειρηνοδρομία θα πραγματοποιηθεί στις 15 Μαΐου και εκτός από τους αγώνες δρόμου που είχε μέχρι πέρυσι, με διαδρομές 2,5 και 5 χιλιομέτρων αλλά και εκείνη του 1 χλμ για ΑμεΑ, προστίθεται και ο μαραθώνιος των 10 χλμ, που ο ΣΕΓΑΣ ενέταξε στο επίσημο αγωνιστικό καλεντάρι του.

Παράλληλα θα υπάρχει το πρόγραμμα Kid’s Athletics, το οποίο έχει στόχο να φέρει τα παιδιά των δημοτικών σχολείων πιο κοντά στον κλασικό αθλητισμό και να τα μυήσει στις αξίες της ευγενούς άμιλλας και του ευ αγωνίζεσθαι.

Παρουσιάζοντας το φετινό μεγάλο αθλητικό και συνάμα κοινωνικό γεγονός της πόλης σήμερα η δήμαρχος του Αγίου Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «δεν είναι ακόμη ένας αγώνας δρόμου αλλά ένας αγώνας στον οποίο τρέχουμε όλοι για την ειρήνη» και πως «αυτό είναι που του δίνει και μεγαλύτερη αξία τώρα περισσότερο από ποτέ με όσα συμβαίνουν στη γειτονιά μας, στην Εγγύς Ανατολή».

Ως «μια γιορτή για την ειρήνη και τη δημοκρατία» περιέγραψε εξάλλου τη διοργάνωση και  ο πρόεδρος του Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του δήμου, Σπήλιος Διαβολίτσης.«Η περσινή εκδήλωση ήταν πρωτόγνωρη για εμάς» είπε ακόμη, χαιρετίζοντας τη μεγάλη συμβολή των εθελοντών γιατρών, διασωστών, Σαμαρειτών κ.ά. που βοήθησαν στο να εξαχθεί με ασφάλεια η Ειρηνοδρομία.

Το «παρών» στη φετινή διοργάνωση εμψυχώνοντας με τον δικό τους τρόπο μικρούς και μεγάλους θα δώσουν και κάποιοι από τους Ολυμπιονίκες της χώρας μας και διακεκριμένοι αθλητές στο στίβο αλλά και σε άλλα αθλήματα όπως το Τάε κβο Ντο και το Τζούντο.

Μεταξύ αυτών ο ολυμπιονίκης του Τάε κβο Ντο Μιχάλης Μουρούτσος στέλνοντας σήμερα το μήνυμα ότι «η ειρήνη είναι ένα απ’ τα μεγαλύτερα ιδανικά που έχουμε στη ζωή μας και αξίζει να αγωνιζόμαστε γι’ αυτήν». Όπως είπε κατά τη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα, «είμαι εδώ για να παροτρύνω τους πολίτες να σηκωθούν από τον καναπέ και ειδικά τα μικρά παιδιά ώστε να μπει το μικρόβιο του αθλητισμού μέσα τους».

«Θα είμαστε όλοι εδώ. Είναι χαρά μας να προσφέρουμε και εκτός γηπέδων» είπε από την πλευρά της η επίσης ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια του Τάε κβο ΝτοΑρετή Αθανασοπούλου.

«Εμείς μάθαμε μέσα από τα αθλήματα να πολεμάμε και να αγωνιζόμαστε για το καλύτερο, μέσα από τις αξίες και ιδανικά όπως το ευ αγωνίζεσθαι και  ο σεβασμός» ήταν το μήνυμα της Μαρίας Καραγιαννοπούλου ολυμπιονίκη στο τζούντο. Το πιο σημαντικό, σημειώνει, είναι ότι ο αθλητισμός βελτιώνει τη ψυχική μας κατάσταση και δημιουργεί πολιτισμό.