Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Μικραίνει η ψαλίδα μεταξύ ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ



Μείωση της ψαλίδας μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το tvxs.gr.

Σε σχέση με την άνοιξη (Δημοσκόπηση Μαρτίου) η ΝΔ δείχνει κάμψη της τάξης του 1,3% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει μια αύξηση της τάξης του 1,7%.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 22,5% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 12,3%. Τρίτο ακολουθεί το ΚΚΕ με 6,6% και έπονται η Χρυσή Αυγή με 6,5%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 5,7%, η Ένωση Κεντρώων με 2,2% και το Ποτάμι με 1,9%. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συγκεντρώνουν 0,9%.

Αυτοί που δηλώνουν αναποφάσιστοι αγγίζουν το 12,2%, ενώ αυτοί που δηλώνουν ότι θα ψήφιζαν λευκό και άκυρο στο 4,9%. Ότι δεν θα ψηφίσει απαντά αυθόρμητα το 9,1%. «Δεν ξέρω δεν απαντώ», δηλώνει το 3,3% ενώ άλλη απάντηση δίνει το 6,9%. Τα ποσοστά αυτά συνολικά φτάνουν το 29,5%.

Εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ κερδισμένοι σε σχέση με τα ποσοστά που πήραν τον Μάρτιο είναι η Δημοκρατική Συμπαράταξη (+1,6%) και Ποτάμι (+1,2%) που μετέχουν και στον νέο φορέα. Μικρή άνοδος για το ΚΚΕ στο +0,7%, μεγαλύτερη για τη Χρυσή Αυγή στο +2,5%. Τα μικρότερα κόμματα παρουσιάζουν γενικά αύξηση στα ποσοστά τους.

Εκτίμηση εκλογικής επιρροής

Στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ φτάνει στις 8 μονάδες με τη ΝΔ να συγκεντρώνει ποσοστό 30% και το ΣΥΡΙΖΑ 22%.

 

 

Παράσταση νίκης

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 72%. Το 15% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι θεωρούν πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές.