Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021 -
Ξάστερος ουρανός

31 °C

Σήμερα, 23. Ιουλίου 2021

«Μη φωνάζεις Πολάκη, είσαι βουλευτής με τα λεφτά μου». Ποιος έκανε αυτή την αποκάλυψη;Ενταση υπήρξε χθες στη Βουλή με τον Χρήστο Καλογρίτσα και τις εξηγήσεις που έδωσε για τις σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Νίκο Παππά, ανεβάζοντας το θερμόμετρο στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας υπήρξε ένταση μεταξύ του κ. Καλογρίτσα και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π. Πολάκη, με τον πρώτο να λέει στον δεύτερο: «Είσαι βουλευτής με το κόμμα που μου έφαγε τα λεφτά. Είσαι βουλευτής λοιπόν με τα λεφτά μου» φέρεται να είπε ο κ. Καλογρίτσας.

Οι διάλογοι που φέρεται να πραγματοποιήθηκαν είναι οι εξής:

Αθ. Πλεύρης (βουλευτής της ΝΔ): Για τα αλλά Μέσα, εκτός καναλιού σας ζητήθηκε να δανείσετε χρήματα;
Χρ. Καλογρίτσας: Άμεσα δεν μου ζητήθηκαν γιατί μου ειπώθηκε πως χρήματα υπήρχαν και δεν χρειαζόταν. Στην πορεία όμως μου ζητήθηκαν «διευκολυντικά» χρήματα. Να βοηθήσω. Από ένα διευθυντήριο. Την τελική απόφαση την είχε ο Παππάς.
Αθ. Πλεύρης: Πού δώσατε λεφτά;
Χρ. Καλογρίτσας: Αυτά τα περίφημα 8 εκατ. ευρώ είναι χρήματα που ... (διακόπτει).
Αθ. Πλεύρης: Δώσατε λεφτά για εφημερίδες και ραδιόφωνα;
Χρ. Καλογρίτσας: Κάτι συνεισέφερα. Μου έστελναν κάτι παιδιά για να δώσω λεφτά στο Κόκκινο.
Αθ. Πλεύρης: Δώσατε λεφτά στο «Κόκκινο»;
Χρ. Καλογρίτσας: Ναι [..] Εγώ δάνειζα. Δεν μου επιστράφηκε τίποτα όμως. Για τα ΜΜΕ
Αθ. Πλεύρης: Δώσατε χρήματα σε αλλά ΜΜΕ;
Χρ. Καλογρίτσας: Μου είπαν να βοηθήσω λόγω της εμπειρίας με την «Πρώτη». Φθάσαμε σε ένα σχέδιο εφημερίδας. Μου είπαν «σύντροφε, βάλε χρήματα και θα τα πάρεις».
Αθ. Πλεύρης: ο κ. Παππάς σας ζητούσε την εντολή του δανείου;
Χρ. Καλογρίτσας: Μου λέγανε χρειάζεται το «Κόκκινο» δέκα χιλιάρικα. Έχεις; «Πάρε τα» έλεγα. Άλλο η εφημερίδα άλλο το κανάλι. Ο κ. Παππάς δεν ήταν μόνος. Ήταν μια ομάδα έξυπνων ανθρώπων. Συναποφάσισαν και κατέληγαν να μου ανακοινώνει ο Παππάς.
Αθ. Πλεύρης: Ήταν υπουργοί; Πολιτικά στελέχη; Ποιοι ήταν η άλλη ομάδα;
Χρ. Καλογρίτσας: Όταν με φώναξε ο Παππάς με τα αλλά παιδιά, μου είπαν «δεν θα βάλεις χρήματα». Τα δικά μου χρήματα ήταν κατασχεμένα. Κάποια στιγμή ο νόμος του Παππά 4339 έλεγε πως μπορούσες να συμμετέχεις στο διαγωνισμό αν είχες εταιρεία με μετοχικό κεφάλαιο 8 εκατ. ευρώ, να είναι μη εργολάβος και με καθαρή φορολογική ενημερότητα. Η οικογένεια μου δεν είχε φορολογική ενημερότητα. Μας είχε μπλοκάρει το ΚΕΦΟΜΕΠ εμένα και την οικογένεια μου. Όλοι δεν είχαμε φορολογική ενημερότητα. Όταν βγήκε ο νόμος εμείς είπαμε πως δεν έχουμε φορολογική ενημερότητα. Τότε αυτοί κι εγώ μαζί αποφασίσαμε να μπει ο γιος μου γιατί αυτός όφειλε τα λιγότερα. Τότε έπρεπε να βρεθούν τα 8 εκατ. ευρώ για να συμμετέχει. Ο γιος μου πούλησε τις μετοχές του στις διάφορες εταιρείες μας στη μάνα του και στις αδελφές του. Αυτές πήραν δάνεια με εγγύηση όλα τα περιουσιακά μας στοιχεία που δεν είχαν μπλοκαριστεί από ΚΕΦΟΜΕΠ. Οι εγγυήσεις ήταν πολύ περισσότερες από 8 εκατ. ευρώ. Εδώ έχω και την εγγυητική του γιου μου. Λέει πως δόθηκε για μετοχικό κεφάλαιο στην προς σύσταση εταιρεία «καταβληθεισόμενο κεφάλαιο». Ο γιος μου έβαλε τα λεφτά στην υπό σύσταση εταιρεία για το κανάλι.
Στ. Κελέτσης (πρόεδρος της προανακριτικής και βουλευτής της ΝΔ): 'Αρα πώς ήταν οι μετοχές του Παππά;
Χρ. Καλογρίτσας: Όταν δεις το σημειωματάριο μου και τον κωδικό Α2 που είναι ένας με όνομα κι επώνυμο που άρχιζε από Α θα σας πω.