Κυριακή 05 Μαΐου 2024 -

Μεταφέρονται οι βραδιές παρατήρησης του πλανήτη Άρη λόγω κακοκαιρίας



Για το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Δεκεμβρίου μεταφέρονται οι βραδιές αστρονομικής παρατήρησης σε Γλυφάδα και Παλαιό Φάληρο από το National Geographic και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, εξαιτίας του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
 
Οι κακές καιρικές συνθήκες δεν θα επιτρέψουν την παρατήρηση του πλανήτη Άρη και των υπολοίπων αστερισμών αυτό το Σαββατοκύριακο, γι’ αυτό και αναβάλλονται για το επόμενο. 
Αναλυτικά: 

Τα δύο τελευταία ραντεβού της δράσης θα πραγματοποιηθούν:

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου – Πλατεία Εσπεριδων, Γλυφάδα 
Κυριακή 4 Δεκεμβρίου – Πάρκο Φλοίσβου, Παλαιό Φάληρο  

Η δράση είναι ανοικτή στο κοινό από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 στο βράδυ.

Ήδη από τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, πολλοί ήταν οι μικροί και μεγάλοι λάτρεις του διαστήματος που έσπευσαν να εξερευνήσουν τον πλανήτη Άρη και άλλους πλανήτες του ηλιακού μας, και όχι μόνο, συστήματος μέσα από τα τηλεσκόπια που είχαν τοποθετηθεί στα διαφορετικά σημεία της πόλης. Η αποψινή βραδιά αστρονομικής παρατήρησης στο Μουσείο Γουλανδρή στην Κηφισιά, θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Μία μοναδική αστρονομική εμπειρία περιμένει όσους δεν την πρόλαβαν ή θέλουν να την ξαναζήσουν, το επόμενο Σαββατοκύριακο 3 και 4 Δεκεμβρίου, στη Γλυφάδα και στο Παλαιό Φάληρο, αντίστοιχα.