Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Το μεσημέρι οι ανακοινώσεις Τσίπρα για την αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας



Το νέο σχέδιο για την Πολιτική Προστασία θα ανακοινώσει το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη .

Σε μία προσπάθεια να δείξει η κυβέρνηση ότι προχωράει – έστω και μετά από τα τραγικά λάθη και ολιγωρίες που οδήγησαν σε εκατόμβη νεκρών – σε όλες τις αναγκαίες παρεμβάσεις έστω να μην ξαναζήσουμε αντίστοιχη τραγωδία, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στις 2 το μεσημέρι όπου θα ανακοινώσει το σχέδιο για την αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας.

Η Αντιπολίτευση ωστόσο υποστηρίζει ότι ακόμη και αυτή η κίνηση του πρωθυπουργού, εντάσσεται σ΄ ένα ευρύτερο σχέδιο αλλαγής της πολιτικής ατζέντας. Βέβαια, αυτό, δεν μπορεί να έρθει από τη μία στιγμή στην άλλη αλλά θα γίνει σταδιακά, ώστε η κοινή γνώμη να αρχίσει να στρέφει σιγά σιγά το βλέμμα της αλλού.

Κόντρα κυβέρνησης – Αντιπολίτευση για την επιλογή Ταφύλλη

Εντωμεταξύ συνεχίζεται η κόντρα με την Αντιπολίτευση για την επιλογή του Γιάννη Ταφύλλη από την κυβέρνηση για τη θέση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, μετά την παραίτηση του Γιάννη Καπάκη.

Η καταλληλότητα του Γιάννη Ταφύλλη για αυτό το εξαιρετικά κρίσιμο -όπως με επώδυνο τρόπο αποδείχθηκε- πόστο, αμφισβητείται εντόνως από την Αντιπολίτευση, παρά το γεγονός ότι, σύμφωνα με την κυβέρνηση, θεωρείται ιδιαίτερα έμπειρος σε θέματα διαχείρισης κρίσεων, καθώς, σύμφωνα με το βιογραφικό του, έχει πλούσια επιχειρησιακή εμπειρία και πολυετή ενασχόληση τόσο σε πρακτικό όσο και σε θεωρητικό επίπεδο, στον συγκεκριμένο τομέα, αλλά και σε θέματα διοίκησης.

Η Αντιπολίτευση εστιάζει την κριτική της στο γεγονός ότι πρόκειται για κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, με τη ΝΔ να έχει ζητήσει ήδη την παραίτησή του.