Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

πολιτική προστασία



Ο Κικίλιας μεταβαίνει στην Θεσσαλία ενόψει της κακοκαιρίας

Σε συναγερμό έχει τεθεί ο κρατικός μηχανισμός ενόψει της κακοκαιρίας που αναμένεται να χτυπήσει τη χώρα μας τις επόμενες ώρες. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η  Θεσσαλία φαίνεται πως θα είναι μια από τις περιοχές που θα δεχτεί μεγάλα ύψη βροχής, γεγονός που κξυπνάει εφιαλτικές μνήμες στους κατοίκους.



Υπογράφει αύριο ο Βασίλης Κικίλιας την προμήθεια 13 Κινητών Κέντρων Επιχειρήσεων για ΠΣ και Πολιτική Προστασία

Σύμβαση ύψους 8,7 εκατ. ευρώ για την προμήθεια 13 Κινητών Κέντρων Επιχειρήσεων για το Πυροσβεστικό Σώμα και την Πολιτική Προστασία (1 για κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας) θα υπογράψει αύριο ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.



Κικίλιας: Έως το τέλος Μαρτίου θα έχει προκηρυχθεί σε διαγωνισμούς όλο το πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ ύψους 2,1 δισ. ευρώ

Κλιματική κρίση δοκίμασε με πολύ σκληρό τρόπο τη χώρα μας. Είναι πλέον σαφές ότι απαιτείται να προχωρήσουμε μπροστά, να ενισχύσουμε και να αλλάξουμε και εμείς τις πολιτικές μας» επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας κατά τη διάρκεια της τελετής ονοματοδοσίας και ένταξης δύο πυροσβεστικών πλοίων στο Πυροσβεστικό Σώμα.



Έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία για την νέα κακοκαιρία

Στην Πολιτική Προστασία αναμένεται να πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη, λόγω της νέας κακοκαιρίας που θα παρουσιαστεί ανήμερα των Θεοφανείων και θα φέρει έντονα φαινόμενα σε αρκετές περιοχές.

Η σύσκεψη είναι προγραμματισμένη για τις 17.00, ενώ η ΕΜΥ εξέδωσε Έκτακτο Δελτίο Επιδεινωσης Καιρού σημειώνοντας ότι η κακοκαιρία θα ξεκινήσει αργά το απόγευμα του Σαββάτου (6/1).

 



Σύσκεψη για χιονοπτώσεις στην Πολιτική Προστασία: Κινητοποίηση από δήμους και περιφέρειες ζητά ο Βασίλης Κικίλιας

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υπό τον υπουργό Βασίλη Κικίλια. Στο επίκεντρο της σύσκεψης βρέθηκε ο σχεδιασμός για την αντιμετώπιση προβλημάτων στην Αττική σε περιπτώσεις έντονων χιονοπτώσεων. Όπως τόνισε ο κ.



Περιοδεία Ανδρουλάκη σε πληγείσες περιοχές από τον Daniel: Να εκσυγχρονιστεί η Πολιτική Προστασία

Τον οικισμό Βαρδαλή του Δομοκού, στον νομό Φθιώτιδας , o oποίος επλήγη από την κακοκαιρία Daniel τον Σεπτέμβριο επισκέφθηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης. Συγκεκριμένα καταστράφηκε η γέφυρα που συνδέει τη Βαρδαλή με τον οικισμό της Αγραπιδιάς ενώ οι αγρότες της περιοχής υπέστησαν μεγάλες ζημιές.