Σάββατο 25 Μαΐου 2024 -

Μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού: Ρεσάλτο σε πλοίο με ναρκωτικά από βατραχανθρώπους της ΜΥΑΣε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού νότια της Κρήτης. 

Ομάδα των ειδικά εκπαιδευμένων βατραχανθρώπων της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών (Μ.Υ.Α Λ/Σ) πραγματοποίησε ρεσάλτο σε φορτηγό πλοίο μήκους περίπου 90 μέτρων, ακινητοποίησε το πλήρωμα ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει εντοπιστεί μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών. 

Η επιχείρηση οργανώθηκε μετά από πληροφορία που έφθασε στη Δίωξη Ναρκωτικών του Λιμενικού (ΔΙ.ΔΙ. ΝΑ.Λ) ενώ για το μπλοκάρισμα του ναρκώπλοιου, επιστρατεύτηκε το σκάφος ΠΑΘ 90 και ελικόπτερο.

Στο παρά πέντε και πριν τον απόπλου του ύποπτου φορτηγού πλοίου «OLA» που τα τελευταία 24ωρα βρέθηκε στο λιμάνι του Ηρακλείου στην Κρήτη για έλεγχο μετά την προσάραξη του στην περιοχή του Αθερινόλακκου, τα στελέχη του λιμενικού ανακάλυψαν τα ... ναρκωτικά ! 

Και ενώ όλα έδειχναν το πλοίο ήταν "καθαρό" η επιμονή των στελεχών του λιμενικού έφερε αποτέλεσμα καθώς σε ένα από τα 18 κοντέινερ εντοπίστηκε σήμερα το πρωί σημαντική ποσότητα ναρκωτικών με τη μορφή σοκολάτας,σύμφωνα με το cretalive.gr.  

 Υπενθυμίζεται ότι στις έρευνες συμμετείχε κλιμάκιο του Λιμενικού από την Αθήνα που έλεγξε το πλοίο και παρά του ότι δεν είχαν προκύψει στοιχεία επέμεναν να ερευνούν με βάση τις πληροφορίες για την ύπαρξη ναρκωτικών.

Με τα νέα δεδομένα η υπόθεση παίρνει νέα τροπή και αναμένεται ο έλεγχος να προχωρήσει και σε άλλα σημεία του πλοίου