Σάββατο 27 Ιουλίου 2024 -

πλοιο



Υεμένη: Βλήματα των Χούθι έπληξαν πλοίο με σημαία Σιγκαπούρης

Σύμφωνα με τον φορέα ασφάλειας της ναυσιπλοΐας United Kingdom Maritime Trade Operations και την βρετανική εταιρεία ασφάλειας της ναυσιπλοΐας Ambrey, βλήματα έπληξαν ένα πλοίο ανοιχτά των ακτών της Υεμένης σήμερα, χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί.



Υεμένη: Εμπορικό πλοίο δέχτηκε επίθεση από τρία μικρά σκάφη

Αναφορά ότι εμπορικό πλοίο δέχεται επίθεση από τρία μικρά σκάφη σε απόσταση 70 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά της Χοντεϊντά της Υεμένης ανακοίνωσε σήμερα ότι έλαβε ο βρετανικός φορέας για την ασφάλεια του θαλάσσιου εμπορίου (UKMTO).



Στα χέρια της Ουκρανίας φορτηγό πλοίο που κατηγορείται ότι μετέφερε σιτηρά προερχόμενα από την υπό ρωσική κατοχή Κριμαία

Οι αρχές της Ουκρανίας ανακοίνωσαν τη σύλληψη φορτηγού πλοίου υπό σημαία Καμερούν ανοικτά της Οδησσού, με την κατηγορία ότι μετέφερε σιτηρά προερχόμενα από την υπό ρωσική κατοχή Κριμαία, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU).



Σκάφος της Maersk στοχοθετήθηκε από ιπτάμενο αντικείμενο στον Κόλπο του Άντεν

Ο ναυτιλιακός κολοσσός Maersk ανακοίνωσε ότι ένα από τα σκάφη του, το Maersk Sentosa, ανέφερε ότι στοχοθετήθηκε από ιπτάμενο αντικείμενο στο βόρειο τμήμα του Κόλπου του Άντεν σήμερα.

Η Maersk δήλωσε στο Reuters δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί μεταξύ των μελών του πληρώματος ούτε ζημιές στο πλοίο ή το φορτίο.



Πλοίο 3.300 ετών ανακαλύφθηκε στα ανοικτά των ισραηλινών ακτών

Τα υπολείμματα του αρχαιότερου ναυαγίου που έχει βρεθεί ποτέ στα βάθη της θάλασσας ανακαλύφθηκε στην ανατολική Μεσόγειο, από ισραηλινούς αρχαιολόγους. Εκατοντάδες αμφορείς, που εκτιμάται ότι είναι ηλικίας 3.300 ετών, ανακαλύφθηκαν 90 χιλιόμετρα ανοικτά των βόρειων ακτών του Ισραήλ, σε βάθος 1.800 μέτρων, κατά τη διάρκεια έρευνας για πετρέλαιο και φυσικό αέριο.



Νέο πυραυλικό πλήγμα σε εμπορικό πλοίο που έπλεε από τη Μαλαισία στη Βενετία

Εμπορικό πλοίο εξέπεμψε σήμα κινδύνου, αναφέροντας ότι πύραυλος έπληξε το σκάφος σε απόσταση περίπου 129 ναυτικών μιλίων ανατολικά του Άντεν της Υεμένης, ενώ έπλεε από τη Μαλαισία προς τη Βενετία της Ιταλίας, ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική εταιρία για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας Ambrey.

Η Ambrey δήλωσε ότι εκτιμά πως το σκάφος συμβαδίζει με το «προφίλ στόχου των Χούθι».