Σάββατο 28 Μαΐου 2022 -

πλοιοΕΕ και ΝΑΤΟ καταδίκασαν την επίθεση κατά πετρελαιοφόρου στη θάλασσα του Ομάν

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ καταδίκασαν σήμερα τη φονική επίθεση εναντίον ενός πετρελαιοφόρου στη θάλασσα του Ομάν, την ευθύνη για την οποία οι ΗΠΑ επέρριψαν στο Ιράν, με τις Βρυξέλλες να καλούν να "αποφευχθεί κάθε ενέργεια που θα βλάπτει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή".Μηχανική βλάβη στο πλοίο «Πρέβελης»

Στο λιμάνι του Διαφανιού, στην Κάρπαθο βρίσκεται από τις 04:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης το πλοίο «Πρέβελης» προερχόμενο από Ρόδο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι παρουσιάστηκε τεχνικό πρόβλημα και αναμένεται εμπειρογνώμονας και τεχνικός.

Το πλοίο έχει επιβάτες που έχουν ως προορισμό τα Πηγάδια, την Κάσο και την Κρήτη.Τραγωδία! Ένας νεκρός από την φωτιά στο ελληνικό πλοίο στην Αραβική θάλασσα

Νεκρός είναι δυστυχώς ο Α’ Μηχανικός του πλοίου “Φανερωμένη” που έπιασε φωτιά ενώ έπλεε στην Αραβική θάλασσα.

Το φορτηγό πλοίο «Φανερωμένη», το οποίο κατευθυνόταν, κενό φορτίου, από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στη Βόρεια Αφρική και έχει πλήρωμα 18 άτομα, εκ των οποίων οι πέντε είναι Έλληνες.

Προς διάσωσή του είχαν σπεύσει σωστικά συνεργεία της Ινδίας.Mηχανική βλάβη στο πλοίο “Αδαμάντιος Κοραής” στην Αλεξανδρούπολη

Mηχανική βλάβη παρουσίασε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αδαμάντιος Κοραής» πριν τον απόπλου του από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, με 597 επιβάτες.

Το πλοίο ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει στις 7:00 για Σαμοθράκη και Λήμνο. Από το πλήρωμα γίνονται προσπάθειες για αποκατάσταση της βλάβης.Ρόδος: Σε ασφαλές αγκυροβόλιο ρυμουλκείται το φορτηγό πλοίο που έπλεε ακυβέρνητο

Σε ασφαλές αγκυροβόλιο της Ρόδου ρυμουλκείται από ρυμουλκό σκάφος, το φορτηγό πλοίο με σημαία Σιέρα Λεόνε, που είχε μείνει ακυβέρνητο, λόγω μηχανικής βλάβης από το πρωί της Παρασκευής, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καρπάθου.

Στο πλοίο επιβαίνουν 14 μέλη αλλοδαπό πλήρωμα και είναι έμφορτο με ζάχαρη.Το Posidon Hellas «έδεσε» στην Αίγινα με ανέμους 7 μποφόρ

Tο πλοίο Posidon Hellas έφτασε στην Αίγινα, την ώρα που οι άνεμοι άγγιζαν τα 7 μποφόρ.

Η προσέγγιση του πλοίο στο λιμάνι της Αίγινας ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, λόγω του κυματισμού και των ισχυρών νοτιοδυτικών ανέμων. Ο καπετάνιος με επιδέξιες κινήσεις ελίχθηκε, εν μέσω έντονου κυματισμού και κατάφερε να «δέσει» στην πλαϊνή προβλήτα του λιμανιού.