Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021 -
Ξάστερος ουρανός

17 °C

Σήμερα, 23. Οκτωβρίου 2021

Μεγάλες καταστροφές από το χθεσινό κύμα κακοκαιρίας- Σβήνουν οι ελπίδες ότι θα βρεθεί σώα η αγνοούμενη στο ΚαματερόΈνας νεκρός, μία αγνοούμενη και τεράστιες καταστροφές είναι ο απολογισμός της κακοκαιρίας που πλήττει από την Πέμπτη πολλές περιοχές της χώρας.    Με μία ξαφνική νεροποντή για ακόμη μία φορά οι δρόμοι έγιναν ορμητικά ποτάμια, που παρασέρνουν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Και πάλι ο κρατικός μηχανισμός έδειξε πόσο ανεπαρκής είναι και δυστυχώς, λόγω της αδράνειας των αρμοδίων, για ακόμη μία φορά μία ανθρώπινη ζωή χάθηκε, μία γυναίκα αγνοείται (με τις ελπίδες να βρεθεί ζωντανή να σβήνουν) και δεκάδες άνθρωποι κινδύνευσαν.   

Μόνο χθες και μόνο στην Αττική η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε συνολικά 835 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και παροχή βοήθειας. Το Μενίδι, όπου βρέθηκε νεκρός ένας 40χρονος άνδρας που παγιδεύτηκε στο όχημά του κι ένας πυροσβέστης παρασύρθηκε, το Καματερό, όπου μια τριώροφη κατοικία κατέρρευσε στο ρέμα της Εσχατιάς και από το μεσημέρι της Πέμπτης μία γυναίκα αγνοείται, και το Χαϊδάρι είναι οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο.    

Την ίδια ώρα, την Πέμπτη στην Πετρούπολη μια γυναίκα 70 ετών, παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά που πλημμύρισαν δρόμο έξω από σχολείο. Η άτυχη γυναίκα, στη συνέχεια χτυπήθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο και τραυματίστηκε σοβαρά. Η ηλικιωμένη μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό, όπου και παραμένει για νοσηλεία.   

Σοβαρά προβλήματα δημιουργήθηκαν και στην Ελευσίνα, όπου δυο άνθρωποι εγκλωβίστηκαν μέσα στο αυτοκίνητό τους, που γέμισε νερό. Μετά από έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής απεγκλωβίστηκαν και είναι καλά στην υγεία τους. Η κακοκαιρία προκάλεσε προβλήματα και στο Παλαιό Ψυχικό, όπου κολώνες της ΔΕΗ και πεύκα έπεσαν. Άμεση ήταν η αντίδραση του Δήμου, που έστειλε συνεργεία προκειμένου να αποκαταστήσουν τις ζημιές.

Σύμφωνα με κατοίκους τις ζημιές προκάλεσε ένας μικρός ανεμοστρόβιλος που διήρκησε 1 με 2 λεπτά.  

 

Η κακοκαιρία, όμως, δεν χτύπησε μόνο την Αττική, αλλά και άλλες περιοχές της χώρας. Στη Δυτική Ελλάδα το νερό της βροχής μετέτρεψε ολόκληρες περιοχές σε λίμνες, χείμαρροι υπερχείλισαν και σοβαρά προβλήματα δημιουργήθηκαν, όπως στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου όπου λόγω κατολισθήσεως η κυκλοφορία είχε διακοπεί (στο ύψος του Βουπρασίου) και τα αυτοκίνητα σχημάτιζαν ουρές χιλιομέτρων. Μεγάλες καταστροφές, επίσης, σημειώθηκαν και στις αγροτικές καλλιέργειες της συγκεκριμένης Περιφέρειας.    Ποτάμια έγιναν οι δρόμοι λόγω της έντονης βροχόπτωσης και στην Κω με το μποτιλιάρισμα να είναι πολύωρο, καθώς πέρα από τους χείμαρρους σε πολλούς δρόμους μετά την υποχώρηση των υδάτων κλαδιά και διάφορα αντικείμενα που είχαν παρασυρθεί από τα νερά εμπόδιζαν την ομαλή κυκλοφορία. Σπάνιο φαινόμενο κατεγράφη, από την άλλη, στην Σάμο και συγκεκριμένα στο Ποσειδώνιο όπου  χτύπησε ηλεκτρική καταιγίδα!  

Σημειώνεται πως στις περιοχές όπου επλήγησαν από την κακοκαιρία συνεργεία της τοπικής αυτοδιοίκησης και ιδιώτες με μηχανήματα προσπαθούν από χθες να αποκαταστήσουν τα προβλήματα που έχουν προκληθεί και μόλις οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν θα ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών.