Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Το μέγα ψέμα της κυβέρνησης: «Μύθος» η προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς



Δεκαπέντε σπίτια που ανήκουν στην κατηγορία της πρώτης κατοικίας ήταν μεταξύ αυτών που βγήκαν χθες σε πλειστηριασμό ηλεκτρονικό και μη, στην Αττική, μετά από ένα μεγάλο διάστημα αποχής των συμβολαιογράφων από τα καθήκοντά τους. 

Μέσα σε αυτά έκτος από πολυτελείς κατοικίες βγήκαν σε πλειστηριασμό και μικρότερα διαμερίσματα σε γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά όπως η Νίκαια και το Μοσχάτο. 

Μάλιστα στην περίπτωση του Μοσχάτου η οφειλή δεν ξεπερνούσε τις 30.000.

Η σημερινή πρεμιέρα των πλειστηριασμών σημαδεύτηκε από ένταση και επεισόδια στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας, καθώς αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών μέσα στο κτήριο ώστε να απωθήσουν μέλη συλλογικοτήτων και της Λαϊκής Ενότητας που επιχείρησαν να εισβάλουν σε αίθουσα.

Τελικά πραγματοποιήθηκαν 20 από τους 29 προγραμματισμένους πλειστηριασμούς εκ των οποίων υπήρξε πλειοδότης για 12 ακίνητα.

Μεγάλη ένταση στους πλειστηριασμούς

Μεγάλη ένταση επικράτησε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, όπου ξεκίνησαν οι πλειστηριασμοί.

Διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για τους πλειστηριασμούς ήρθαν στα χέρια με τους άντρες των ΜΑΤ που βρίσκονται στο σημείο και έχουν αποκλείσει τον χώρο, μη αφήνοντας τους συγκεντρωμένους να μπουν στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Image may contain: 2 people, people standing and beard

Μάλιστα, οι δυνάμεις των ΜΑΤ προχώρησαν σε χρήση χημικών προκειμένου να απωθήσουν τους διαδηλωτές.

Image may contain: one or more people

Image may contain: 4 people

Οι τελευταίες πληροφορίες, μάλιστα, κάνουν λόγο για τρεις τραυματίες! Ένας εξ αυτών είναι ο Θανάσης Μπαρτζώκας. Πρώην δήμαρχος Καισαριανής, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στον Ευαγγελισμό, αφού είχε αναπνευστικά προβλήματα.

wrpgjrpeoj2

wrpgjrpeoj3

wrpgjrpeoj4

 Οι αστυνομικές δυνάμεις κατάφεραν μετά από την άγρια σύγκρουση να βγάλουν τους διαδηλωτές έξω από το κτίριο.