Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

πρώτη κατοικία



Πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ: Σχεδον 8.000 οι αιτήσεις για ένταξη

Στις 7.931 έχει φθάσει ο αριθμός των αιτήσεων από αντίστοιχο αριθμό δανειοληπτών για την ένταξή τους στο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ με σκοπό την υπαγωγή τους στο καθεστώς επιδότησης του δανείου τους Α κατοικίας.



Επιδότηση στεγαστικών - Σταϊκούρας: Ξεπέρασαν τις 6.200 οι αιτήσεις στο πρόγραμμα «Γέφυρα»

Νωρίτερα, ανακοινώθηκε ότι κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας της πλατφόρμας για τα δάνεια που σχετίζονται με την πρώτη κατοικία είχαν υποβληθεί 4.000 αιτήσεις.



Έρχονται πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας - Έληξε η περίοδος προστασίας απο την κυβέρνησης

Ξεκινούν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας από την πρώτη Σεπτεμβρίου καθώς χθες η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι δεν θα επεκτείνει την περίοδο προστασίας της πρώτης κατοικίας, η οποία έληξε στις 31/7.



Πρώτη κατοικία: Εννέα αλλαγές στον νόμο για την προστασία της

Οι αλλαγές αφορούν τόσο σε νέες αιτήσεις που θα υποβληθούν όσο και σε αιτήσεις που έχουν ήδη υποβληθεί για πρώτη κατοικία. Τις ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών στη Βουλή. "Η διαδικασία δεν προχωρούσε με την ταχύτητα που επιθυμούσαμε", παραδέχθηκε ο Χρήστος Σταϊκούρας. Ποιοι εξυπηρετούνται από τις νέες αλλαγές.



Οι τράπεζες θα πληρώνουν δικηγόρο για την προστασία πρώτης κατοικίας

Οι τράπεζες θα χρηματοδοτούν την αμοιβή του δικηγόρου, στην περίπτωση που ένας δανειολήπτης τον χρειαστεί για να ολοκληρώσει τη διαδικασία ένταξής του στο πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων



Προστασία πρώτης κατοικίας: Σχεδόν 29.000 στη διαδικασία αίτησης

Σχεδόν 29.000 "κόκκινοι"δανειολήπτες έχουν αρχίσει τη διαδικασία για να ενταχθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους για την προστασία της πρώτης κατοικίας και την ευνοϊκή ρύθμιση και επιδότηση των στεγαστικών, καταναλωτικών και επιχειρηματικών δανείων, με υποθήκη στην κύρια κατοικία.