Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022 -

Με την εκρηκτική ύλη-«ταυτότητα» της ΟΛΑ η επίθεση στον ΣΚΑΪΤην εκρητική ύλη που χρησιμοποιεί η τρομοκρατική οργάνωση Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών χρησιμοποίησαν οι βομβιστές που έκαναν την επίθεση στο ΣΚΑΪ τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας.

Πρόκειται για αμμωνιοδυναμίτιδα με τις εκτιμήσεις που έχουν διατυπωθεί από την πρώτη στιγμή να αναφέρουν ότι οι βομβιστές χρησιμοποίησαν 10 κιλά της εν λόγω εκρηκτική ύλης.

 

Αυτό έδειξαν, σύμφωνα με την Καθημερινή, οι χημικές αναλύσεις από τη σκόνη που συνέλεξαν οι αστυνομικοί έξω από το κτήριο του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής καθώς ο εκρηκτικός μηχανισμός εξαϋλώθηκε από την ισχυρότατη έκρηξη.

Η εξέλιξη αυτή καθησυχάζει σε κάποιο βαθμό τους επιτελείας της ΕΛΑΣ καθώς η ΟΛΑ είναι μια οργάνωση που μέχρι σήμερα χτυπάει μια φορά το χρόνο και άρα εκτιμούν ότι δεν θα ακολουθήσει άλλο τρομοκρατικό χτύπημα.

 

Οι αστυνομικοί εκτιμούν, επίσης, ότι οι βομβιστές άφησαν βιαστικά το σακίδιο με τη βόμβα καθώς αν το είχαν κρεμάσει από τα κάγκελα στο σημείο που το τοποθέτησαν θα είχαν προκαλέσει πολύ μεγαλύτερες ζημιές.

Αυτό που περιμένουν, τέλος, οι αστυνομικοί είναι την προκήρυξη για την ανάληψη ευθύνης.