Πέμπτη 09 Ιουλίου 2020 -
Ξάστερος ουρανός

22 °C

Σήμερα, 9. Ιουλίου 2020

«Με εγκλώβισαν και με χτυπούσαν στο κεφάλι και στο σώμα» περιγράφει ο φοιτητής για την επίθεση στο Πανεπιστήμιο ΜακεδονίαςΕπίθεση από κουκουλοφόρους και κρανοφόρους δέχθηκε χθες το μεσημέρι ένας πρωτοετής φοιτητής του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, μέσα στο ΠΑΜΑΚ.

Περίπου 15 άτομα με καλυμμένα τα πρόσωπά τους και κρατώντας ρόπαλα εισέβαλαν στο πανεπιστήμιο, χτύπησαν τον φοιτητή στο κεφάλι και στο σώμα, ενώ στη συνέχεια έσπασαν τα γραφεία φοιτητικής παράταξης που ήταν τοποθετημένα εκεί. Το θύμα της επίθεσης, είναι ένας πρωτοετής φοιτητής, του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών.

«Ήμουν στην είσοδο και συζητούσα με φίλους μου. Ξαφνικά μία ομάδα άγνωστων ατόμων άρχισαν να φωνάζουν, κάτι για το πολυτεχνείο. Κάποιος από αυτούς πήγε να με χτυπήσει αρχικά, όμως τον απέφυγα. Τότε με έπιασαν περισσότεροι με εγκλώβισαν και άρχισαν να με χτυπούν στο κεφάλι και στο σώμα. Άκουσα μία φωνή από κάποιον άλλο φοιτητή, να λέει μην τον χτυπάτε δεν έχει καμία σχέση αυτός. Βρήκα την ευκαιρία τότε και τους ξέφυγα και μπόρεσα να κρυφτώ κάπου μέχρι να φύγουν», είπε ο φοιτητής στο thousandnews, για την επίθεση που δέχθηκε.

Να σημειωθεί πως το περιστατικό αυτό δεν είναι το πρώτο που έχει συμβεί, καθώς όπως καταγγέλουν οι φοιτητές, οι επιθέσεις με αυτόν τον τρόπο, μέσα στο πανεπιστήμιο είναι συχνές.