Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Με 9,5 και από τα μη εξεταζόμενα μαθήματα ο βαθμός απόλυσης της Γ΄ λυκείου



Χαμηλώνει ο πήχυς προαγωγής και απόλυσης των μαθητών Λυκείου. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» το υπουργείο Παιδείας έκανε δεκτή την τροπολογία που κατέθεσε χθες στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων του Σώματος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αθ. Μιχελής.

Συγκεκριμένα, με την τροπολογία που αφορά τα ημερήσια και εσπερινά Λύκεια, προτείνεται ο βαθμός απόλυσης να είναι τουλάχιστον 9,5 αλλά να εξάγεται όχι μόνο από τα μαθήματα στα οποία θα εξεταστεί ο μαθητής στις πανελλήνιες εξετάσεις, αλλά και από τα υπόλοιπα μαθήματα γενικής παιδείας της τάξης στα οποία δεν εξετάζεται.

Από τα μαθήματα αυτά εξαιρείται η φυσική αγωγή.

Σύμφωνα με την τροπολογία οι μαθητές των τριών τάξεων του Λυκείου που δεν έχουν καταφέρει να εξασφαλίσουν γενικό μέσο όρο 9,5 θα πρέπει να επαναλάβουν την εξέταση έως την ολοκλήρωση του σχολικού έτους στα τέλη Ιουνίου. Οι μαθητές που κατά την ειδική εξεταστική περίοδο του Ιουνίου δεν επιτυγχάνουν τον γενικό μέσο όρο προαγωγής επαναλαμβάνουν την τάξη.

Η αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας αναφέρει ότι με τον τρόπο αυτό αποτυπώνεται πιο σωστά το επίπεδο γνώσεων του μαθητή στο Λύκειο.