Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Με 29 χρόνια κάθειρξης τιμωρήθηκε δικηγόρος στη Λαμία για ασέλγεια στην 7χρονη εγγονή του



Ο Λαμιώτης δικηγόρος καταδικάστηκε σήμερα από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας σε 29 χρόνια κάθειρξης για ασέλγεια σε βάρος της εγγονής του.

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία της Λαμίας, αλλά και όλη τη χώρα, όταν αποκαλύφθηκε ότι ο 70χρονος συνταξιούχος δικηγόρος, ασελγούσε στην 7χρονη εγγονή του.

Τον Ιούνιο του 2018 προφυλακίστηκε με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα και σήμερα ο 70χρονος άκουσε την ετυμηγορία της δικαιοσύνης, που αποφάσισε την καταδίκη του σε 29 χρόνια κάθειρξης.

«Είμαι αθώος...»
Όταν έπαιρνε το δρόμο για τη φυλακή, κατεβαίνοντας τα σκαλιά των δικαστηρίων της Λαμίας, υποστήριξε ότι είναι αθώος και ότι η αλήθεια θα λάμψει στο δικαστήριο, κάτι που όμως δεν έγινε, αντιθέτως ο πέλεκυς της δικαιοσύνης ήταν βαρύς.

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στην ιατροδικαστική έκθεση φέρεται να περιγράφονται «Σημάδια τριβής στα γεννητικά όργανα και μερική ρήξη παρθενικού υμένα» για το 7χρονο κοριτσάκι, «η οποία προήλθε τρεις με πέντε μέρες πριν από την 7/6», με την σημείωση ωστόσο ότι «χρειάζονται και περαιτέρω εξετάσεις...».

Εκτός από το 7χρονο κορίτσι, ανάλογες ανατριχιαστικές περιγραφές στους ειδικούς που εξέτασαν τα δύο παιδιά, φέρεται να έδωσε και ο 9χρονος αδερφός της παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Μάλιστα φέρεται να έχει καταθέσει ότι δεν θέλει να είναι με τον παππού του ο οποίος τον χτυπάει και τον βρίζει. Επίσης σε ερώτηση αν τον ακουμπούσε σε ευαίσθητα σημεία, η απάντησή του ήταν καταφατική.

Είχε παραιτηθεί ο συνήγορος υπεράσπισης
«Οι αρχές μου δε μου επιτρέπουν να συνεχίσω την υπεράσπιση του συναδέλφου...» είπε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Κρούπης μετά τα όσα ανατριχιαστικά ήρθαν στο φως σχετικά με τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης.