Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Μαζική καταδίκη για την άγρια επίθεση των χρυσαυγιτών σε γυναίκες δικηγόρους



Μαζική είναι η καταδίκη για την τραμπούκικη επίθεση ομάδας χρυσαυγιτών σε γυναίκες δικηγόρους, που σχετίζονται με την δίκη της Χρυσής Αυγής. Ο δικηγορικός σύλλογος με ανακοίνωσή του καλεί την πολιτεία να λάβει μέτρα για να προστατεύσει τους δικηγόρους.

Η επίθεση σημειώθηκε μέσα σε τρόλεϋ στην λεωφόρο Αλεξάνδρας, όταν ομάδα περίπου 30 χρυσαυγιτών επιτέθηκε με γροθιές εναντίον 2 γυναικών δικηγόρων.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών εξέφρασε το περιστατικό του για το περιστατικό και τονίζει πως θα πρέπει οι δικηγόροι να προστατευτούν

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΔΣΑ

«Ο ρόλος του δικηγόρου ως συλλειτουργού της Θέμιδας και υπερασπιστή των δικαιωμάτων και ελευθεριών των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτος σε ένα κράτος δικαίου.

Το σημερινό περιστατικό βάναυσης κακοποίησης της συναδέλφου Ευγενίας Κουνιάκη, συνηγόρου πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, λίγο έξω από το δικαστήριο όπου επρόκειτο να διεξαχθεί η δίκη, προκαλεί αποτροπιασμό και καταδικάζεται απερίφραστα από το σύνολο του δικηγορικού σώματος και του δημοκρατικού κόσμου.

Η υποχρέωση της Πολιτείας να λάβει άμεσα, αποτελεσματικά μέτρα για την προστασία των δικηγόρων και την διασφάλιση της άσκησης του λειτουργήματός τους, καθίσταται επιτακτικότερη από ποτέ.

Θεωρούμε αυτονόητο ότι οι διωκτικές αρχές θα πράξουν το καθήκον τους προκειμένου οι δράστες να συλληφθούν χωρίς χρονοτριβή και να παραπεμφθούν στην Δικαιοσύνη, για την απόδοση των κατά νόμο ποινικών ευθυνών.

Ασφαλώς θα επανέλθουμε όταν προσδιοριστεί η ταυτότητα των δραστών και μπορούν να εξαχθούν ασφαλέστερα συμπεράσματα για τα κίνητρα της αποτρόπαιας ενέργειας σε βάρος της συναδέλφου»

ΣΥΡΙΖΑ: Η Δικαιοσύνη δεν θα εκφοβιστεί από τους απόγονους του Χίτλερ

Από τη μεριά του ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για αθλιότητες και προσπάθεια εκφοβισμού της δικαιοσύνης.

«Η βίαιη επίθεση που εξαπέλυσαν οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής έξω από το Εφετείο, όπου εκδικάζεται η δίκη της νεοναζιστικής οργάνωσης, εναντίον δύο γυναικών, η μία εκ των οποίων είναι δικηγόρος της πολιτικής αγωγής, προκαλεί φρίκη και αποτροπιασμό» τονίζει.

«Είναι βαθύτατα γελασμένοι οι απόγονοι του Χίτλερ, αν νομίζουν πως η Δικαιοσύνη θα εκφοβιστεί από τις αθλιότητές τους. Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν άμεσα στον εντοπισμό και τη σύλληψη των τραμπούκων που χτύπησαν τις δύο γυναίκες» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Τα ακροδεξιά τάγματα εφόδου ξαναχτυπούν

«Μερικά εικοσιτετράωρα μετά την αμαύρωση της εθνικής επετείου στη Σαντορίνη, τα ακροδεξιά τάγματα εφόδου ξαναχτυπούν, αυτή τη φορά εναντίον της ίδιας της Δικαιοσύνης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Συμπαράταξηκαι συνεχίζει:

«Η σημερινή επίθεση στη συνήγορο πολιτικής αγωγής στη δίκη των κορυφαίων στελεχών της Χρυσής Αυγής επιβεβαιώνει και επαληθεύει την πραγματική ταυτότητα του νεοναζιστικού μορφώματος. Με ωμή βία προσπαθούν να εκφοβίσουν δικαστές, δικηγόρους, μάρτυρες. Με τραμπουκισμούς και εκφοβισμούς επιδιώκουν να παρεμποδίσουν την εξέλιξης μιας δίκης που κάθε μέρα αποκαλύπτει ολοένα και περισσότερες πτυχές της εγκληματικής τους δράσης.

Ό,τι κι αν κάνουν, όμως, η φωνή των θυμάτων της Χρυσής Αυγής δεν θα φιμωθεί.

Ό,τι κι αν κάνουν, η Δικαιοσύνη θα αποδοθεί»