Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

Μαύρα Χριστούγεννα για τον 67χρονο που η ζωή του έχει μετατραπεί σε κόλαση λόγω της σειράς «Σασμός»



 

Οι απειλές και ο φόβος μην ξυπνήσει ξανά η πιο αιματηρή βεντέτα! Γιατί έδιωξε τα παιδιά του από τα Χανιά ο γιος της πραγματικής Καλλιόπης!

Μόνο γιορτή χαράς δεν θα είναι τα Χριστούγεννα για τον απόγονο της οικογένειας που αναμείχθηκε στην πιο αιματηρή βεντέτα της Κρήτης και τη βλέπει να αναβιώνει μέσα από την πολυσυζητημένη σειρά του τηλεοπτικού σταθμού Alpha «Σασμός». Ο 67χρονος άνδρας είδε πριν από λίγο καιρό τον τάφο της μητέρας του να βεβηλώνεται και δηλώνει ότι φοβάται ακόμη και για τη ζωή του, αφού δέχεται συστηματικά απειλές!

  • Από την Ιωάννα Τσέφλιου

Τα κακόβουλα σχόλια, που σπέρνουν τη διχόνοια και ανακυκλώνουν το μίσος, οι απειλές και οι φόβοι συνθέτουν ένα σκηνικό τρόμου στα ορεινά χωριά των Χανίων με αφορμή το δημοφιλές σίριαλ, που, όπως εξηγεί, κινδυνεύει να αναβιώσει τον ατέρμονο κύκλο αίματος ανάμεσα στις οικογένειες των Σαρτζέτηδων και των Πεντάρηδων, ο οποίος στέρησε τη ζωή σε 90 ανθρώπους.

Αλλωστε, όπως είχε δηλώσει αποκλειστικά στην «Espresso» ο 67χρονος, ο λόγος που βεβηλώθηκε το μνήμα της μητέρας του ήταν ότι για κάποιους ταυτίζεται με την «Καλλιόπη» της δημοφιλούς σειράς, την οποία υποδύεται η ηθοποιός Μαρία Τζομπανάκη! Σήμερα κυκλοφορεί στους δρόμους και ακούει να λένε από πίσω του «Αυτός είναι ο γιος της φόνισσας», ενώ μέσα στο βράδυ δέχεται κλήσεις από «περίεργα» νούμερα.

«Η ζωή μου έχει γίνει μία κόλαση. Ακούω από πίσω μου να συζητάνε διάφορα πράγματα, που δεν ισχύουν. Αυτό ξεκίνησε από τη στιγμή που ακούστηκε σε επεισόδιο της σειράς το επίθετο Πεντάρης. Δεν τολμώ να ανέβω στο χωριό μου από τον φόβο, δεν μπορώ να πάω να μαζέψω τις ελιές μου» εκμυστηρεύεται αποκλειστικά στην «Espresso». Μάλιστα, ο 67χρονος αποκαλύπτει ότι πριν από λίγες ημέρες η παραγωγή του «Σασμού» έφτασε στο λιμάνι των Χανίων για τις ανάγκες του γυρίσματος και, παρά το γεγονός ότι η περιοχή έχει πολλά καταστήματα, επέλεξε ένα συγκεκριμένο, όπου συνήθιζε να πηγαίνει η μητέρα του. «Τουλάχιστον 50 καφετέριες υπάρχουν στο λιμάνι και κοντά σε αυτό, αλλά εκείνοι πήγαν και έκαναν γύρισμα στο μαγαζί όπου πήγαινε κάθε απόγευμα η μητέρα μου να πιει τον καφέ της! Δεν είναι τυχαίο…» υποστηρίζει.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνει και η δικηγόρος του, Βασιλεία Πομπιέρη, η οποία κάνει σαφές ότι ο 67χρονος δεν ξέρει ποιοι είναι οι άνθρωποι που προχώρησαν στη βεβήλωση του μνήματος της μητέρας του, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι η υπόθεση αυτή σχετίζεται με τη σειρά του Alpha. «Αν ο εντολέας μου γνώριζε τα πρόσωπα που βεβήλωσαν το μνήμα της μητέρας του, θα τα κατονόμαζε στην Αστυνομία. Ελαβε γνώση για το ανατριχιαστικό γεγονός έπειτα από απειλητικό τηλεφώνημα που δέχτηκε από άγνωστο νούμερο στο κινητό του. Αρα, το μόνο σίγουρο είναι ότι οι δράστες τον γνωρίζουν!» λέει στην «Espresso» και συνεχίζει: «Είναι απολύτως βέβαιο ότι οι δράστες σχετίζονται με τη βεντέτα, καθώς στο απειλητικό τηλεφώνημα που δέχτηκε υπήρξε σαφής αναφορά στον “Σασμό” και μάλιστα στα γεγονότα όπως παρουσιάζονται στη σειρά. Το τηλεφώνημα έκλεισε με την προτροπή των δραστών στον εντολέα μου να επισκεφτεί το μνήμα της μητέρας του, της πραγματικής Καλλιόπης, για να διαπιστώσει και ο ίδιος ότι έκαναν στο μνήμα της αυτό που της αξίζει!»

Στο πλαίσιο αυτό, η κυρία Πομπιέρη επισημαίνει πως το κλίμα είναι τεταμένο και τρομοκρατικό σε βάρος του 67χρονου. «Ειδικά στα ορεινά χωριά των Χανίων, όπου διαδραματίστηκε η πραγματική βεντέτα και ζουν οι απόγονοι των εμπλεκομένων σε αυτήν, ανά γενεές έχουν κλείσει μαγαζάκια και καφενεία. Ο λόγος είναι ότι ορισμένοι κυκλοφορούν με επικίνδυνες διαθέσεις, οπλοφορούν και διασπείρουν φήμες για τον κίνδυνο που διατρέχει ο εντολέας μου, ανακυκλώνουν τα γεγονότα που προβάλλει η σειρά “Σασμός”, τα οποία είναι σε αναντιστοιχία με τα πραγματικά γεγονότα και γενικά αναζωπυρώνεται η ίδια η βεντέτα. Δηλαδή, ουσιαστικά, σχηματίζουν ένα εκτρωματικό παζλ, από τη μία ανάμεσα στα γεγονότα που τους μετέφεραν οι πρόγονοί τους, τους λόγους για τους οποίους σφραγίστηκε πραγματικά η βεντέτα, και από την άλλη στα γεγονότα όπως προβάλλονται από τη σειρά, με την τηλεοπτική Καλλιόπη να παρουσιάζεται ως το πρόσωπο που διέτασσε τους φόνους. Αυτό δεν αληθεύει.

Εκδίκηση

Ο συγκερασμός αυτών των δύο οδηγεί τους ανθρώπους αυτούς να θεωρούν ότι οι πρόγονοί τους παραπλανήθηκαν, ότι η πραγματικότητα είναι αυτή που προβάλλει ο σταθμός και η σειρά “Σασμός” και, αφού αυτή είναι η πραγματικότητα, τότε κακώς σφραγίστηκε η βεντέτα και πρέπει να εκδικηθούν! Αυτή η πεποίθηση έχει διαμορφωθεί πλέον και το κλίμα είναι ηλεκτρικό» περιγράφει στην «Espresso».

Η δικηγόρος τονίζει ότι ο εντολέας της αναγκάστηκε να διώξει τα ενήλικα παιδιά του από τα Χανιά υπό τον φόβο των απειλών που δέχεται. Σε ό,τι αφορά τις νομικές διαδικασίες, η κυρία Πομπιέρη αποκαλύπτει πως με εντολή του 67χρονου προσπαθεί να επικοινωνήσει με τον σταθμό και την παραγωγή, ωστόσο δεν έχει βρει ανταπόκριση. «Η επιτυχία της σειράς είναι δεδομένη, δεν αμφισβητείται και σαφώς οφείλεται στους συντελεστές της και τους ηθοποιούς της. Αλλά μέσα σε αυτήν την επιτυχία έχει μερίδιο και το βιβλίο, στο οποίο βασίστηκε και η αληθινή βάση όλης αυτής της ιστορίας. Ωστόσο, η αληθινή βάση αυτής της ιστορίας έχει αλλοιωθεί με τη μυθοπλασία, με έναν τρόπο που μπορεί να είναι επιτυχημένος τηλεοπτικά, αλλά δημιουργεί σοβαρότατα θέματα ασφάλειας στον εντολέα μου και την οικογένειά του» καταλήγει η δικηγόρος.