Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021 -
Μέτριο

14 °C

Σήμερα, 17. Οκτωβρίου 2021

Μαθητές θα πετάξουν με ελικοφόρα της Πολεμικής Αεροπορορίας - Δείτε τη διαδικασίαΠτήσεις με ελικοφόρα της Πολεμικής Αεροπορίας θα πραγματοποιήσουν μαθητές και μαθήτριες της Γ' Λυκείου το διήμερο 9-10 Νοεμβρίου στην Αεροπορική Βάση της Δεκέλειας στο πλαίσιο των εορτασμών για του προστάτες αρχαγγέλους Γαβριήλ και Μιχαήλ.

Όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Πολεμικής Αεροπορίας έως τα μεσάνυχτα της 23 Οκτωβρίου 2019 και η επιλογή θα πραγματοποιηθεί μετά από κλήρωση την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου.

Οι μαθητές ή οι μαθήτριες που θα επιλεγούν θα πρέπει:

- Να προσκομίσουν Υπεύθυνη Δήλωση – Συγκατάθεσης του Γονέα (για ανηλίκους)

 

- Να περάσουν με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις πτητικής ικανότητας στο Κέντρο Αεροπορικής Ιατρικής (ΚΑΙ)

- Να περάσουν με επιτυχία την εκπαίδευση σε μέτρα ασφαλείας και διαδικασίες ανάγκης.

 

Το Πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019, διενέργεια ιατρικών εξετάσεων στο Κέντρο Αεροπορικής Ιατρικής (ΚΑΙ).

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019, εκπαίδευση στη Σχολή Ικάρων-πτήσεις.

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019, πραγματοποίηση πτήσεων.

Σημειώνεται ότι οιπρογραμματισμένες πτήσεις ενδέχεται να αλλάξουν ημερομηνία πραγματοποίησης, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών ή/και διαθεσιμότητας πτητικών μέσων.

Η Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε, επίσης, ότι σε μαθητές και μαθήτριες που τυχόν επιλεγούν και είναι από πόλεις εκτός Αττικής προσφέρεται, εάν το επιθυμούν, δωρεάν διαμονή και σίτιση σε εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας ενώ επιπλέον υπάρχει δυνατότητα κάλυψης των μετακινήσεων τους, στον νομό Αττικής, για τις ανάγκες της εκδήλωσης.