Παρασκευή 05 Μαρτίου 2021 -
Μερική συννεφιά

14 °C

Σήμερα, 5. Μαρτίου 2021

«Μαθήματα» καθαριότητας στο Παρίσι για τον Κώστα Μπακογιάννη - Παρακολούθησε για 24 ώρες το μάζεμα των σκουπιδιών!Μια ημέρα μετά την ορκωμοσία του, στις 4.30 τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης , ο κ. Μπακογιάννης βρισκόταν στο αμαξοστάσιο της καθαριότητας ενός από τα κεντρικά διαμερίσματα του Παρισιού που αντιμετωπίζει παρόμοιες προκλήσεις με την Αθήνα  μεγάλο αριθμό επισκεπτών, πολλά ιστορικά μνημεία και κτίρια κ.α.).

Ο νέος δήμαρχος της Αθήνας ήταν εκεί από τα χαράματα μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης, μαζί με τους ανθρώπους που φροντίζουν για την καθαριότητα της πόλης και παρακολούθησε από κοντά τη διαδικασία της αποκομιδής των σκουπιδιών, πώς πλένονται και καθαρίζονται οι δρόμοι, τα πεζοδρόμια, αλλά και οι κάδοι. Επίσης, είδε από κοντά τον σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό με τον οποίο επιτυγχάνεται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την πόλη.

 

 

Κατά την επίσκεψή του, τον συνόδευαν συνεχώς στελέχη της υπηρεσίας καθαριότητας της γαλλικής πρωτεύουσας, οι οποίοι τον ενημέρωναν με κάθε λεπτομέρεια. Ο κ. Μπακογιάννης έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στην καθαριότητα των δρόμων και των πεζοδρομίων που γίνονται όχι μόνο με απλές σκούπες, όπως στην Αθήνα, αλλά και με υπερσύγχρονα μηχανήματα, στο πως αντιμετωπίζεται το παράνομο graffiti και η αφισοκόλληση, στη λειτουργία των Κέντρων Διαλογής απορριμμάτων που συμβάλλουν καθοριστικά στην πετυχημένη λειτουργία της ανακύκλωσης κ.α.

Επίσης, συναντήθηκε και με την ομάδα των «κομάντο» της καθαριότητας της πόλης που αντιμετωπίζουν πιο δύσκολες καταστάσεις, οι οποίες δημιουργούνται έπειτα από συλλαλητήρια, μεγάλες συγκεντρώσεις, αθλητικούς αγώνες, επεισόδια.

Η επίσκεψη του δημάρχου Αθηναίων στο Παρίσι ολοκληρώθηκε με συνάντηση με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας του Παρισιού με τον οποίο είχε αναλυτική ενημέρωση και συζήτηση για όλα αυτά τα θέματα. Επίσης, συμφωνήθηκε να βρίσκονται οι υπηρεσίες καθαριότητα των δυο δήμων σε επικοινωνία το επόμενο διάστημα με στόχο να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η προσπάθεια της νέας δημοτικής Αρχής για μια Αθήνα καθαρή και φιλική προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες.