Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Μας στέλνουν λαό οι Τούρκοι - 600 νέοι παράνομοι μετανάστες μέσα σε τρεις ημέρες στα νησιά!



Άνοιξε τη «στρόφιγγα» η Τουρκία δείχνουν τα στοιχεία για τις παράνομες εισόδους αλλοδαπών στα νησιά, καθώς όλα τα στοιχεία καταδεικνύουν ότι βρισκόμαστε προ ενός νέου κύματος ανάλογου ίσως και αυτού του 2015.

Οι αφίξεις, γιατί περί αυτού πρόκειται, αφού οι ελληνικές αρχές είναι παντελώς ανήμπορες να προβούν στον οποιοδήποτε έλεγχο ή άσκηση μέτρων πρόληψης και αποτροπής εισόδου, παίρνουν ανησυχητικές διαστάσεις και πάλι.

Μόνο σε δύο ημέρες (15 και 16/9) τουλάχιστον 500 αλλοδαποί με συντονισμό και οργάνωση έφτασαν κυρίως στη Λέσβο, με το ΛΣ και την FRONTEX να μην προλαβαίνουν να στέλνουν πλωτά σε προκαθορισμένα σημεία για την  παραλαβή τους, ενώ στις 14 /9 έφτασαν ακόμη 100 περίπου αλλοδαποί.  

Από τα αρχές του μήνα τουλάχιστον 2000 αλλοδαποί έχουν φτάσει στα νησιά χωρίς κανείς να μπορεί και φυσικά να θέλει να κάνει τίποτα για αυτή την ιδιόμορφη εισβολή.

Στις 15 Σεπτεμβρίου πλωτό του ΛΣ μετέφερε 61 παράνομους μετανάστες από την θαλάσσια περιοχή “ΕΜΠΟΡΕΙΟΥ” ν. Χίου, στο λιμένα Χίου.

Σκάφος της δύναμης FRONTEX μετέφερε από τη θαλάσσια περιοχή “ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ” ν. Λέσβου, στο λιμένα Μυτιλήνης 39 αλλοδαπούς.

Επίσης σκάφος της FRONTEX μετέφερε 58 αλλοδαπούς από την περιοχή “ΠΑΝΑΓΙΟΥΔΑΣ” ν. Λέσβου, στο λιμένα Μυτιλήνης.

Παράλληλα σκάφος του ΛΣ μετέφερε στη Ροδο 70 αλλοδαπούς από θαλάσσια περιοχή 75 ν.μ νοτιανατολικά ν.Ρόδου.

Στις 16 Σεπτεμβρίου σκάφος της FRONTEX μετέφερε 61 αλλοδαπούς από τη θαλάσσια περιοχή “ΑΚΡΑ ΚΟΡΑΚΑ” ν. Λέσβου λιμένα Σκάλας Συκαμινέας.

Από την ίδια περιοχή, και κατόπιν ειδοποιήσεως, σκάφος της FRONTEX μετέφερε άλλους 58 αλλοδαπούς οι οποίοι μεταφέρθηκαν επίσης στο λιμένα Σκάλας Συκαμινέας.

Από την περιοχή του αεροδρομίου στη Λέσβο 110 αλλοδαποί οι οποίοι επέβαιναν σε δύο λέμβους και είχαν φτάσει συντονισμένα ειδοποίησαν μέσω της γνωστής διαδικασίας στον αριθμό 112 για την άμεση παραλαβή τους και μεταφορά. Σκάφος της FRONTEX αμέσως ανέλαβε την ρυμούλκηση τους στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Σε άλλη περίπτωση πλωτό του ΛΣ παρέλαβε από την περιοχή “ΧΑΡΑΜΙΔΑΣ” ν. Λέσβου, 40 αλλοδαπούς και τους μετέφερε στο λιμένα Μυτιλήνης.

Όλοι τους θα μεταφερθούν μετά από σύντομο χρονικό διάστημα στην ενδοχώρα για μόνιμη εγκατάσταση.

Ο μεγάλος αυτός αριθμός αφίξεων, από τους μεγαλύτερους τα τελευταία χρόνια και ο μεγαλύτερος για φέτος, εξακόντισε πάνω από τις 11.000 τον αριθμό των αιτούντων άσυλο που διαμένουν στη Λέσβο (αναφέρονται  και ως... «εγκλωβισμένοι») (sic).

Συγκεκριμένα, σήμερα Δευτέρα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα στη Λέσβο διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης, 11.053 αιτούντες άσυλο από 61 συνολικά χώρες!

Όλοι οι... "εγκλωβισμένοι"  μεταφέρονται μετά από σύντομο χρονικό διάστημα στην ενδοχώρα, ενώ από τις αρχές του έτους έχουν μπει «ετσιθελικά» στη χώρα 40.000 αλλοδαποί.