Τρίτη 05 Δεκεμβρίου 2023 -

Μανιτάκης: Το πρώτο ασφαλές συμπέρασμα των εκλογών θα εξαχθεί στις 9 το βράδυΣτην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Θεσσαλονίκη, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Αντώνης Μανιτάκης. Αμέσως μετά επέστρεψε στην Αθήνα προκειμένου ως αρμόδιος υπουργός να επιβλέπει και να ενημερώνεται για την εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ανέφερε ότι όλα βαίνουν ομαλά, ενώ εκτίμησε ότι το πρώτο ασφαλές συμπέρασμα του εκλογικού αποτελέσματος θα εξαχθεί περί τις 9 το βράδυ.

«Πιστεύω ότι οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα με υπευθυνότητα και ωριμότητα, έχοντας πλήρη συνείδηση των εξαιρετικών περιστάσεων που περνάει η χώρα και των τεράστιων προβλημάτων που έχει να αντιμετωπίσει η νέα κυβέρνηση» σημείωσε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Είναι η ώρα της ευθύνης, της ευθύνης των πολιτών και πρέπει να ξέρουν ότι η ψήφος τους στις περιστάσεις αυτές μετρά όσο ποτέ. Και γνωρίζουμε όλοι μας πως ένα κριτήριο έχουν οι ψηφοφόροι και η πολιτική εξουσία: το κοινό καλό. Από την εποχή του Περικλή ξέρουμε ότι η ευημερούσα Πολιτεία έχει ευτυχείς πολίτες. Πιστεύω ότι τη Δευτέρα θα έχουμε κυβέρνηση και θα κυβερνηθεί ο τόπος. Εύχομαι, στον καθένα, εύστοχο βόλι».