Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Μάνδρα: Εξαγοράσιμες ποινές φυλάκισης για τους καταδικασθέντες της φονικής πλημμύρας



Βαριές ποινές φυλάκισης που είχαν σαν αποτέλεσμα  την επιβολή πολυετούς καταδίκης επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών σε  οκτώ καταδικασθέντες οι οποίοι την περασμένη εβδομάδα κρίθηκαν καν ένοχοι για τη φονική πλημμύρα στην Μάνδρα το Νοέμβριο του 2017.

Το δικαστήριο επέβαλε στους  κατηγορούμενους,  συνολικές ποινές που ξεπερνούν τα έξι χρόνια, εξαγοράσιμες προς 7 ευρώ ημερησίως.

Συγκεκριμένα το δικαστήριο επέβαλε συνολική ποινή 5 ετών και 19 μηνών σε 3 κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων και ένας αντιπεριφερειάρχης.

Επίσης ποινή 5 ετών και 14 μηνών σε άλλους τέσσερις κατηγορούμενους ανάμεσα στους οποίους ο έτερος αντιπεριφερειάρχης που κρίθηκε ένοχος και ποινή 4 ετών και 22 μηνών στην πρώην Δήμαρχο Μάνδρας.

Σε όλους τους καταδικασθέντες δόθηκε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση.

Νωρίτερα το δικαστήριο υιοθετώντας την πρόταση της Εισαγγελέα αναγνώρισε σε όλους τους κατηγορούμενους μόνο το ελαφρυντικό του σύννομου βίου ενώ απέρριψε όλα τα υπόλοιπα που αιτήθηκαν.

«Αποδείχθηκε ότι έζησαν μέχρι μια σύννομη ζωή και εν γένει έντιμη στον κοινωνικό και στον επαγγελματικό τους βίο» είπε η εισαγγελική λειτουργός.

Στο δικαστήριο παρούσα σήμερα από το πρωί είναι η πρώην Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Πηγή κειμένου: 

in.gr