Τρίτη 16 Αυγούστου 2022 -

Μαίνεται η πυρκαγιά στην ΙεράπετραΣε αυξημένη επιφυλακή βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι τοπικές αρχές στο Λασίθι, καθώς συνεχείς είναι οι αναζωπυρώσεις στη φωτιά που ξέσπασε στην Ανατολή Ιεράπετρας, αν και νωρίτερα το Σάββατο, η εικόνα αυτού του πύρινου μετώπου ήταν καλύτερη.

Ωστόσο, οι ισχυροί άνεμοι άλλαξαν τα δεδομένα.

Όπως είχε δηλώσει νωρίτερα στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Γιάννης Μαραγκάκης, «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα ωστόσο υπάρχουν αναζωπυρώσεις».

Στο σημείο ωστόσο παραμένουν και επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις σβήνοντας όσες μικροεστίες φωτιάς υπάρχουν σε μια προσπάθεια η φωτιά να τεθεί υπό έλεγχο πριν να πέσει η νύκτα.

Καθοριστική για την εξέλιξη της φωτιάς υπήρξε η συνδρομή δύο ελικοπτέρων που σε συνδυασμό με το σχεδιασμό των Πυροσβεστικών δυνάμεων απέτρεψαν το ενδεχόμενο οι φλόγες να πλησιάσουν στα θερμοκήπια της περιοχής.

Το μεσημέρι πάνω από την φωτιά πέταξε και αεροσκάφος «Καναντέρ» το οποίο ωστόσο δεν επιχείρησε λόγω των δυνατών ανέμων.

Στο άλλο μέτωπο της πυρκαγιάς στους Πεύκους Σητείας η φωτιά περιορίστηκε νωρίτερα ωστόσο και εκεί εξακολουθούν να μένουν δυνάμεις υπό τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων.