Τρίτη 30 Απριλίου 2024 -

Μαίνεται η φωτιά στη Νάξο - 9 μποφόρ οι άνεμοι



Μάχη με τα πύρινα μέτωπα πολλών χιλιομέτρων και τους θυελλώδεις ανέμους δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή της Κορωνίδας Νάξου στις 6 περίπου το απόγευμα της Τρίτης, συνεχίζει να μαίνεται ανεξέλεγκτη έχοντας ήδη κάνει στάχτη τεράστια έκταση.

Οι θυελλώδεις άνεμοι εντάσεως 9 – 10 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή, η πυκνή ομίχλη αλλά και η δύσβατη τοποθεσία, δυσκόλεψαν τη μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες, στην προσπάθεια να προστατευτούν κατοικίες και πολίτες οι οποίοι σχεδόν απειλήθηκαν από τη μεγάλη πυρκαγιά.

Τις δραματικές στιγμές περιέγραψε ο πρώην Πρόεδρος της Κορωνίδας Μάκης Μπαρδής, στο Aegean Voice 107.5, λέγοντας ότι "οι φλόγες έχουν φθάσει μέχρι τη θάλασσα ... Όλη η Κωμιακή καίγεται!.

H καταστροφική φωτιά της Νάξου που συνεχίζει να καίει, είναι ορατή από την Πάρο και τα γύρω νησιά. Στο νησί της Νάξου, αναμένεται να φθάσουν ενισχύσεις από τη Σύρο και την Αθήνα ενώ το πρωί της Τετάρτης αναχώρησαν από την Πάρο ένα όχημα της πυροσβεστικής με πέντε πυροσβέστες αλλά και πέντε μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης από το παράρτημα Κυκλάδων, για να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης.