Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

"Μαϊμού" εργαστήριο με φιάλες υγραερίου στη φθιώτιδα



Στο χωριό Φραντζή του δήμου Λαμιέων είχε στηθεί ένα παράνομο εμφιαλωτήριο υγραερίου που εντοπίστηκε με επιχείρηση των ανδρών της Ασφάλειας Λαμίας.
Από εκεί διακινούνταν στην αγορά «μαϊμού» φιάλες.
Κατασχέθηκε ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο με τρεις δεξαμενές και όλα τα απαραίτητα για την εμφιάλωση. Συνολικά, κατασχέθηκαν 107 φιάλες υγραερίου οι οποίες έφεραν σήματα άλλων εταιρειών. Ο 53χρονος που φέρεται ως ιδιοκτήτης του χώρου δεν εντοπίστηκε και αναζητείται για να συλληφθεί, ενώ ερευνάται αν υπήρχαν και άλλοι εργαζόμενοι.

Ένα πολύ μεγαλύτερο εργαστήριο που εμπλεκόταν παρόμοια υπόθεση είχε βρεθεί στις 2 Απριλίου στην Ανθήλη Φθιώτιδας και είχαν κατασχεθεί 17.061 πλαστές τάπες και συρρικνωτικά βαλβίδων φιαλών υγραερίου διαφόρων εταιρειών, 563 πλαστά έντυπα οδηγιών χρήσεως, επίσης διαφόρων εταιρειών, 3 φιάλες υγραερίου οι οποίες έφεραν πλαστές τάπες με λογότυπο άλλης εταιρείας, 1 φιάλη υγραερίου της εν λόγω εταιρείας με στρόφιγγα που έφερε ανάγλυφο λογότυπο άλλης εταιρείας, 3.952 φιάλες κενές περιεχομένου. Τότε, είχαν συλληφθεί πέντε Έλληνες, ένας Αλβανός και ένας Πακιστανός ηλικίας 37 ως 65 χρόνων και στην δικογραφία που είχε σχηματιστεί περιλαμβανόταν ο 70χρονος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

*** Μοιάζει απίστευτο, αλλά ένα εμπορικό κατάστημα στο Λουτρό Αμφιλοχίας διέθετε προς πώληση... φυσίγγια για κυνηγετικά όπλα, χωρίς φυσικά να διαθέτει την ανάλογη άδεια! Οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος που έκαναν έλεγχο, κατέσχεσαν 85 κυνηγετικά φυσίγγια και συνέλαβαν τον 29χρονο προσωρινά υπεύθυνο, ο οποίος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου κατηγορούμενος για παράβαση του νόμου περί όπλων