Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Μαχαίρωσαν τον δήμαρχο Ελευσίνας μέσα στο γραφείο του



Εσπευσμένα στο Θριάσιο Νοσοκομείο μεταφέρθηκε ο δήμαρχος Ελευσίνας, καθώς άγνωστος τον μαχαίρωσε μέσα στο γραφείο του.

Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 12 το μεσημέρι, όταν ένας άνδρας μπήκε στο δημαρχείο, προσέγγισε τον δήμαρχο Γιώργο Τσουκαλά και κατά πληροφορίες τον μαχαίρωσε στο μηρό. 

Αμέσως μεταφέρθηκε στο  νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και σύμφωνα με τους γιατρούς η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία.

Εικόνες – σοκ από το δημαρχείο Ελευσίνας – Κηλίδες αίματος στους διαδρόμους - ΦΩΤΟ

Η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκηνυγητό για την σύλληψη του 35χρονου δράστη. Άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ τον εντόπισαν σε καφετέρια στην οδό Παπαγιάννη 47 και τον συνέλαβαν.

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ελευσίνας, Δέσποινα Οικονόμου έχει γραφείο διαγώνια από εκείνο του δημάρχου και έζησε λεπτό προς λεπτό την επίθεση: «Ακούσαμε κάποια φωνή, ο δήμαρχος φώναξε «βοήθεια» και  βγήκαμε έξω αλλά ο δράστης είχε ήδη φύγει. Ο δήμαρχος είχε σηκωθεί από το γραφείο του και είχε βγεί αιμόφυρτος έξω. Δεν είπε γιατί τον χτύπησε. Είπε μόνο «είμαι καλά» και εμείς κινητοποιηθήκαμε για να φωνάξουμε ασθενοφόρο και αστυνομία. Τον είχε τραυματίσει σε δυο σημεία στον μηρό και κάτω από το γόνατο. Έτρεχε πολύ αίμα. Προσφέραμε τις πρώτες βοήθειες. Δέσαμε μια ζώνη στο μηρό και αμέσως τον μεταφέραμε στο Θριάσιο νοσοκομείο. Δεν περιμέναμε καν το ασθενοφόρο. Τον πήγαμε με δικά μας μέσα στο Θριάσιο».

Για τον 35χρονο δράστη η κα Οικονόμου είπε: «Είναι με 8μηνη ενεργή σύμβαση. Μπορεί να είχε ξαναέρθει να μιλήσει με τον δήμαρχο όπως όλοι οι υπάλληλοι. Δεν ήταν απολυμένος. Η σύμβασή του ξεκίνησε τον Ιανουάριο και λήγει τέλος Σεπτεμβρίου».

Παρήγγειλε καφέ και περίμενε την αστυνομία

Πολλές είναι οι πληροφορίες που κυκλοφορούν για τον 35χρονο και τα κίνητρα της επίθεσης στον δήμαρχο Ελευσίνας. Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων μεταδίδει ότι το κίνητρο της επίθεσης του 35χρονου συμβασιούχου κατά του δημάρχου Ελευσίνας, Γιώργου Τσουκαλά, δεν έχει σχέση με τη λήξη της σύμβασής του με τον Δήμο Ελευσίνας και ότι ο 35χρονος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ο 35χρονος πήγε σε καφετέρια στην οδό Παπαγιάννη 47 που είναι και το στέκι του και παρήγγειλε καφέ. Ήταν ατάραχος σύμφωνα με όσα αναφέρουν τόσο υπάλληλοι όσο και θαμώνες.