Σάββατο 27 Απριλίου 2024 -

Μα ποιον κοροϊδεύουν; Κείμενο-διακήρυξη για τον περιορισμό της λιτότητας(!) υπογράφουν σήμερα Τσίπρας-Αντόνιο Κόστα



Την ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει γονατίσει τον ελληνικό λαό βάζοντας φόρο όπου μπορούσε (τσιγάρα, καύσιμα, συνδρομητική τηλεόραση, ίντερνετ, φυσικό αέριο, πετρέλαιο, κλπ...), την ίδια ώρα ο Αλέξης Τσίπρας υποδέχεται στην Ελλάδα τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα με τον οποίο θα υπογράψουν κοινό κείμενο-διακήρυξη για τον περιορισμό της λιτότητας και τον αριστερό επαναπροσδιορισμό της πορείας της Ευρώπης(!).

Σημαντικό επίσης, είναι το γεγονός ότι θα καταγράφονται και οι θέσεις για την κοινή διαχείριση της προσφυγικής κρίσης. Όπως δήλωσε άλλωστε σε συνέντευξή του στην 'Καθημερινή' ο κ. Κόστα, η Λισαβόνα θα φιλοξενήσει περισσότερους πρόσφυγες από ότι αρχικά δεσμεύθηκε, "από πεποίθηση" και όχι επειδή περιμένει ανταλλάγματα.

Με ενδιαφέρον, επίσης, αναμένει η Αθήνα  δηλώσεις υποστήριξης από τον Πορτογάλο πρωθυπουργό σε μια συγκυρία που η ολοκλήρωση της αξιολόγησης αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για την κυβέρνηση Τσίπρα σε συνδυασμό και με τη διαχείριση του προσφυγικού. 

Τέλος, υπενθυμίζεται πως ο κ. Κόστα (στην παραπάνω συνέντευξη) τάχθηκε κατά των μετώπων στο εσωτερικό της Ε.Ε, αποκηρύσσοντας παράλληλα τη σύγκρουση Αθήνας-ΔΝΤ. Προχώρησε, δε, σε διστακτικό άνοιγμα προς τον κ. Τσίπρα, υπενθυμίζοντας πως  οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές ανέκαθεν είχαν εποικοδομητική στάση διαλόγου.