Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Λύθηκε το μυστήριο με τον θάνατο της μικρής Ηλέκτρας στη Ρόδο



Στην γειτονιά των αγγέλων, βρίσκεται πλέον το μικρό κορίτσι από τη Ρόδο, το νήμα της ζωής της οποίας «κόπηκε» το βράδυ της περασμένης Δευτέρας εξαιτίας σοβαρού προβλήματος υγείας που παρουσίασε.

Ο θάνατος του παιδιού σύμφωνα με τα στοιχεία που έδειξε η νεκροψία οφείλεται σε «συστροφή εντέρου και νέκρωση τμήματος λεπτού εντέρου», μια επιπλοκή που συναντάται σπάνια στις παιδικές ηλικίες.

Όλα ξεκίνησαν όταν το κοριτσάκι 11 μηνών, παρουσίασε δυσφορία και έμετους και οι γονείς του το διακόμισαν στο νοσοκομείο της Ρόδου. Οι γιατροί, σύμφωνα με όσα δήλωσαν συγγενείς του, αφού το εξέτασαν του συνέστησαν την ενδεδειγμένη θεραπεία. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αρκετές ώρες αργότερα το μικρό αγγελούδι παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση της υγείας του, με αποτέλεσμα οι γονείς του να το μεταφέρουν ξανά στο νοσοκομείο της Ρόδου γύρω στις 23:30 το βράδυ της Δευτέρας.

Δυστυχώς όλα ήταν πλέον αργά καθώς το κοριτσάκι εξέπνευσε στη διαδρομή. Η τοπική κοινωνία της Ρόδου και η τοπική κοινότητα Καλαβαρδών όπου διέμεναν είναι συγκλονισμένη από το περιστατικό. Σε ψήφισμά της, η Ένωση Φοροτεχνικών αναφέρει: ''Η Ένωση Λογιστών Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών ΡΟΔΟΥ εκφράζει τα βαθιά και ειλικρινή της συλλυπητήρια για τον απρόσμενο χαμό ενός αγγέλου 11,5 μηνών, της Ηλέκτρας...

Η θλίψη και η εκκωφαντική σιωπή που άπλωσε η αναγγελία ενός τέτοιου νέου, τόσο στον επαγγελματικό μας κύκλο όσο και στην κοινωνία του νησιού γενικότερα, καθιστά αδύνατη τη συγγραφή λέξεων που να μπορούν να εκφράσουν την οδύνη μας. Ο Θεός να αναπαύσει τη ψυχή του μικρού αγγέλου και να δίνει κουράγιο στους γονείς του''.