Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022 -

Λεβέντης: Συμφωνούμε με Καμμένο μόνο στο ΣκοπιανόΔεν υπάρχουν περιθώρια για τέτοιες συνεργασίες, στο μόνο που συμφωνούμε είναι το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων», τόνισε ο Βασίλης Λεβέντης, αναφερόμενος στο θέμα μιας πιθανής συμπόρευσης της Ένωσης Κεντρώων με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, με αφορμή μια ατάκα του Πάνου Καμμένου χθες στη Βουλή, που αφορούσε το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ωστόσο, όπως τόνισε, «δύσκολο να πάμε μαζί, αλλά στην πολιτική δεν πρέπει να λες ποτέ».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Open, σημείωσε ότι «ο κ. Καμμένος θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του και να χωρίσει τα τσανάκια του από τον κ. Τσίπρα. Οι ΑΝΕΛ φέρουν μεγάλη ευθύνη για τη Συμφωνία των Πρεσπών, δεν μπορείς να χαρακτηρίζεις τη συμφωνία προδοσία και από την άλλη πλευρά να στηρίζεις μια κυβέρνηση που προδίδει τη Μακεδονία. Η ζημιά έχει γίνει στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων».

Αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Λεβέντης εκτίμησε ότι «οι εκλογές είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιηθούν τον Μάρτιο». Για να υπογραμμίσει τα εξής: «Ο κ. Τσίπρας, όταν έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών για επικύρωση στην Βουλή, το ένα σενάριο λέει να πάει σε πρόωρες εκλογές, πετώντας το μπαλάκι στην επόμενη κυβέρνηση ή θα την κυρώσει και αμέσως θα διαλύσει την Βουλή και θα προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές».

Σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη, «ο πρωθυπουργός δίνει τα ρέστα του, για να μειώσει τη διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία, γιατί το σενάριο να κερδίσει τις εκλογές είναι άπιαστο όνειρο. Για το λόγο αυτό τάζει διορισμούς, ρουσφέτια και πουλάει ελπίδα ώστε να κρατήσει ένα 20%-22% στις εκλογές. Οι συζητήσεις στη Βουλή, έχουν μετατραπεί σε θέατρο με μόνιμους χειροκροτητές και συχνά βλέπουμε το σόου Τσίπρα - Μητσοτάκη. Και οι δυο είναι συνένοχοι. Ο ΣΥΡΙΖΑ τάζει τα πάντα στους πάντες και η Δεξιά ζει στον αστερισμό του παλαιοκομματισμού»