Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Λεβέντης: Οι μισές μετοχές των καναλιών να δωθούν σε πανεπιστήμια, δήμους και εκκλησία



Εξαντλεί κάθε φαντασία ο Βασίλης Λεβέντης με τις προτάσεις του για το νέο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο!

Μετά την λογική πρότασή του να πάρουν άδεια όλα τα κανάλια που λειτουργούν επί 20ετία σήμερα επανέρχεται και προτείνει το ήμισυ των μετοχών των νέων καναλιών να δοθεί σε πανεπιστήμια, δήμους και εκκλησία! Στόχος να « μειωθεί η απόλυτη κυριαρχία του κάθε επιχειρηματία και να αποκτήσουν οι τηλεοράσεις κοινωνικά ελεγχόμενο προφίλ»

Καλεί επίσης την κυβέρνηση, να εξετάσει τις προτάσεις της, πριν οδηγηθούν σε έναν φαύλο κύκλο στο πεδίο των τηλεοράσεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Παρουσιάζονται τέσσερις επιχειρηματίες να διεκδικούν άδεια λειτουργίας τηλεοπτικού σταθμού εθνικής εμβέλειας. Η θέση της Ένωσης Κεντρώων είναι το ήμισυ των μετοχών του κάθε τηλεοπτικού σταθμού να δοθεί σε ιδρύματα πανεπιστημιακά, ευαγή, εκκλησία της Ελλάδος, δήμους, οργανισμούς κοινής ωφέλειας. Στόχος μας είναι να μειωθεί η απόλυτη κυριαρχία του κάθε επιχειρηματία και να αποκτήσουν οι τηλεοράσεις κοινωνικά ελεγχόμενο προφίλ.

Καλό είναι η κυβέρνηση, να εξετάσει αυτές μας τις προτάσεις πριν μπούμε σε νέο φαύλο κύκλο στο πεδίο των τηλεοράσεων. Επίσης, να εξεταστεί σοβαρά η δυνατότητα να παραμείνουν σε λειτουργία και η μη αδειοδοτηθείσες τηλεοράσεις, αφού βεβαίως καταβάλλουν, ίδια ποσά με αυτά που θα δώσουν οι αδειοδοτηθέντες. Το μεγαλείο μιας κυβέρνησης είναι να βρίσκει λύσεις κοινής αποδοχής και όχι να επιμένει στις απόψεις της.»