Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

πανεπιστήμια



Κεχαγιά: Παραδοχή Μητσοτάκη ότι δεν έχει καμία απολύτως πρόθεση να στηρίξει το δημόσιο πανεπιστήμιο

Ο πρωθυπουργός, κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή δεν θέλησε να τηρήσει καν τα προσχήματα και να υποστηρίξει έστω και τύποις την ενδυνάμωση του δημόσιου πανεπιστημίου», υπογραμμίζει σε σχόλιό της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βούλα Κεχαγιά.



Παρέμβαση Τσίπρα για ιδιωτικά πανεπιστήμια: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχειρεί σήμερα μια αντιδραστική ρεβάνς

Ως «άλλο ένα σκαλοπάτι στον κατήφορο της συστηματικής απαξίωσης των θεσμών, ακόμη και του ίδιου του Συντάγματος» και «άλλη μια ευκαιρία κερδοσκοπίας ημετέρων συμφερόντων, τόσο μεγάλη, που δε μπορεί να περιμένει τα τρία χρόνια που απαιτούνται για την επόμενη Συνταγματική αναθεώρηση», χαρακτηρίζει ο Αλέξης Τσίπρας το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα μη κρατικά ΑΕΙ.



Ανδρουλάκης: Το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια είναι μια απομίμηση μεταρρύθμισης

Ως «απομίμηση μεταρρύθμισης» αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, στη Βουλή, κάνοντας σαφές πως το ΠΑΣΟΚ θα καταψηφίσει επί της αρχής.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε:



Κασσελάκης: «Η ΝΔ στήνει αντισυνταγματική μπίζνα με πανεπιστήμια – σούπερ μάρκετ που δίνουν πτυχία franchise»

Με νέο βίντεό του σε ανάρτηση στο Instagram ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατηγορεί την κυβέρνηση για «αντισυνταγματική μπίζνα με πανεπιστήμια – σούπερ μάρκετ». 

 

Στο ίδιο βίντεο ο Στέφανος Κασσελάκης παραθέτει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το δημόσιο πανεπιστήμιο.



Μαρινάκης κατά Ανδρουλάκη για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια: Στα λόγια προοδευτικός, στην πράξη εκπρόσωπος του αναχρονισμού

Στα λόγια προοδευτικός, στην πράξη εκπρόσωπος του πιο γνήσιου αναχρονισμού» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σε ερώτηση που δέχθηκε κατά τη διάρκεια του briefing σχετικά με τη δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη πως το ΠΑΣΟΚ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.



Βορίδης για τα πανεπιστήμια: Θα επιμείνουμε να εφαρμοστεί ο νόμος

Τα κόμματα έχουν καταστατικό και όργανα», σχολίασε για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι».