Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Λεβέντης: Δωρεά των Ευρωπαίων η αξιολόγηση – Δεν πείθει ο Τσίπρας«Η αξιολόγηση θα γινόταν, ήταν μία δωρεά των Ευρωπαίων στην Ελλάδα. Υπό αυστηρά κριτήρια δεν δικαιούμασταν να πετύχει η αξιολόγηση» πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης μιλώντας στην εκπομπή στον «Ενικό», με τον Νίκο Χατζηνικολάου στον τηλεοπτικό σταθμό STAR.

«Έξι χρόνια κοροϊδεύουμε. Καμία κυβέρνηση δεν έκανε μεταρρυθμίσεις» εκτίμησε ο κ. Λεβέντης και πρόσθεσε:

Το παιχνίδι είναι χαμένο για την Ελλάδα αν μείνουμε εδώ. Όση μετάλλαξη κι αν έχει υποστεί ο Τσίπρας δεν θα πείσει ούτε εδώ ούτε έξω.

Εκτίμησε ότι ο «κόφτης» υφίσταται λόγω αναξιοπιστίας, ενώ ασκώντας έντονη κριτική προσωπικά στον κ. Τσίπρα σχολίασε ότι είναι «ένας πρωθυπουργός που δεν έκανε ούτε για υπουργός».

Κριτική άσκησε και στη Νέα Δημοκρατία. Επιπλέον, αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία τόνισε: «έχουν ένα σχέδιο που λέει: αφήστε τον Τσίπρα να τσακιστεί και μετά θα έχουμε μείνει μόνο εμείς. Έτσι όμως δεν κάνουμε δουλειά. Γι αυτό τους λέω βάλτε πλάτη για δυο χρόνια να σηκωθεί η χώρα και μετά έχουμε χρόνο μπροστά μας», ενώ σημείωσε πως: «αν ήμουν στην βουλή δεν θα ψήφιζα το τρίτο μνημόνιο. Η Γεννηματά το ψήφισε γιατί το ΠΑΣΟΚ έχει τεράστια ευθύνη για το που έφτασε η χώρα».

«Εγώ είμαι υπέρ ενός άλλου μοντέλου. Δεν μπορεί ένα πολιτικό σύστημα να χρεοκοπεί μία χώρα για να προστατεύσει τα δικά του παιδιά και να καλούμαι εγώ, που δεν φταίω σε τίποτα και ζητώ μία άλλη Ελλάδα, να ψηφίζω για να μένουμε στο ευρώ. Αυτά δεν είναι λογικά πράγματα» σημείωσε εξάλλου.

Επανέλαβε την πρόταση του για τη δημιουργία οικουμενικής κυβέρνησης με τεχνοκράτες, παροτρύνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία «να βάλουν ένα χέρι για δύο χρόνια ώστε να σηκωθεί η χώρα».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων προέβλεψε ότι θα γίνουν εκλογές τον Οκτώβριο, εκτιμώντας πως η κυβέρνηση θα καταρρεύσει, καθώς πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν το πολυνομοσχέδιο με βαριά καρδιά για να μην τους πουν «προδότες», όμως δεν θα κρατήσουν για πάντα την ίδια στάση, και «θα φεύγει ένας-ένας» από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, όπως εκτίμησε.

Ερωτηθείς σχετικά με τον Γιώργο Παπανδρέου, τον χαρακτήρισε αποτυχημένο πρωθυπουργό που δεν έχει μέλλον, σχολιάζοντας μάλιστα πως «ο κόσμος βγάζει σπυράκια άμα τη ακροάσει του ονόματός του».

Παράλληλα επεσήμανε ότι θα εισηγηθεί στο καθοδηγητικό όργανο του κόμματος σε περίπτωση που συμμετάσχει σε μία κυβέρνηση, να ακυρωθούν όλοι οι νόμοι της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και να δοθεί περιθώριο 1,5 μήνα ώστε να βρεθεί ισοδύναμο σχέδιο. «Θα καταργήσω με έναν νόμο τους νόμους που έφερε ο Τσίπρας, και εγώ θα το κάνω, δεν είμαι ψεύτης. Αν δεν το κάνω θα παραιτηθώ».