Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Λάρισα: Τέλος στα σενάρια βάζει ο πατέρας της 19χρονης Θάλειας – Στο επίκεντρο των ερευνών fast food στην Τυνησία..



Μυστήριο παραμένει ο θάνατος της δοκίμου του Πολεμικού Ναυτικού, με τα σενάρια για τα αίτια του να οργιάζουν. Τέλος σε όλη τη φημολογία που έχει κατακλύσει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης τις τελευταίες ώρες θέλησε να βάλει ο πατέρας της 19χρονης Θάλειας.

Ο πατέρας της νεαρής κοπέλας που «έσβησε» ξαφνικά στο πλαίσιο καλοκαιρινού ταξιδιού πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού, τοποθετήθηκε για τα σενάρια που ακούγονται σχετικά με τον θάνατο της 19χρονης κοπέλας.«Κανένα από τα σενάρια που ακούγονται δεν ισχύει. Δεν ξέρει κανείς τίποτα μέχρι στιγμής. Ακόμα και εμείς οι ίδιοι οι γονείς δεν ξέρουμε τίποτα» ανέφερε μιλώντας στο MEGA ο πατέρας της.

Όλα αυτά, τη στιγμή που η αγωνία στην οικογένεια της αδικοχαμένης ναυτικής δοκίμου χτυπά κόκκινο, καθώς αναζητούνται απαντήσεις για τα αίτια της τραγωδίας.

To fast food στην Τυνησία στο επίκεντρο των ερευνών

Στο γεύμα που έφαγε η 19χρονη Θάλεια σε κατάστημα fast food στην Τυνησία επικεντρώνονται πλέον όλες οι έρευνες για το αίτιο που προκάλεσε την νόσηση και τελικά το θάνατο της ναυτικής δοκίμου.
Η άτυχη Θάλεια βγήκε εξόδου την πρώτη ημέρα που έδεσε το πλοίο στο λιμάνι του Λαγκουλέτ στην Τηνυσία και μαζί με τους άλλους δύο δοκίμους που νόσησαν αλλά θεραπεύτηκαν, επισκέφθηκαν κατάστημα fast food. Την αμέσως επόμενη ημέρα η ναυτική δόκιμος εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα, ενώ το βράδυ ανάμεσα 22 και 23 Αυγούστου, η Θάλεια εμφάνισε υψηλό πυρετό. Στις 23 Αυγούστου το απόγευμα το πλοίο κατέπλευσε εσπευσμένα στη Νάπολη προκειμένου να μεταφερθεί σε νοσοκομείο για νοσηλεία η δόκιμος που είχε εμφανίσει πυρετό απροσδιόριστης αιτιολογίας που δεν μπορούσε να ελεγχθεί. Στις 24 Αυγούστου το πρωί η κατάστασή της επιδεινώθηκε και εισήχθη επειγόντως στη ΜΕΘ με τη διάγνωση να μιλά για σηψαιμία. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, η άτυχη Θάλεια κατέληξε την επόμενη μέρα.

Να σημειώσουμε πως η 19χρονη περίπου στις 8 Αυγούστου είχε διαγνωστεί θετική με κορωνοιό ενώ βρισκόταν εν πλω με το πλοίο «Προμηθέας». Μετά την αποθεραπεία της, η Θάλεια έλαβε άδεια και βγήκε εξόδου στην Τυνησία αφού είχε τεστ Covid με αρνητικό αποτέλεσμα 4-5 ημέρες πριν τα δύο πλοία του Πολεμικού Ναυτικού καταπλεύσουν στο λιμάνι της Λαγκουλέτ.

Στο μεταξύ, η νεκροψία-νεκροτομή θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη από τους Ιταλούς ιατροδικαστές καθώς καθυστερεί εξαιτίας διαδικαστικών θεμάτων. Από αυτήν θα προκύψει το αίτιο θανάτου της Θάλειας, αλλά θα χρειαστεί να περάσει αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα για να ολοκληρωθούν και οι τοξικολογικές εξατάσεις για να έχουμε μια πλήρη εικόνα και κυρίως την απάντηση στο τι ήταν αυτό που προκάλεσε τη νόσηση αλλά και την εν συνεχεία ραγδαία επιδείνωση της κατάστασής της που οδήγησε στο θάνατό της.
Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού,ο Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης συνομίλησε τηλεφωνικά με τους συντετριμμένους γονείς της άτυχης κοπέλας, οι οποίοι βρίσκονται στη Νάπολη και τους εξέφρασε τα συλληπητήριά του. Επίσης,τόνισε ότι το Πολεμικό Ναυτικό έχει ζητήσει να δοθούν πειστικές απαντήσεις σε αυτή τη συγκλονιστική υπόθεση.

Οι άλλοι δύο δόκιμοι της Σχολής που επέβαιναν στον «Προμηθέα» και που παρουσίασαν συμπτώματα που παραπέμπουν σε δηλητηρίαση, πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο της Νάπολης στο οποίο είχαν εισαχθεί και επέστρεψαν αεροπορικώς στην Ελλάδα με το «Προμηθεύς» να αναμένεται να καταπλεύσει στο ναύσταθμο της Σαλαμίνας την Κυριακή.