Σάββατο 28 Μαΐου 2022 -

Λαμία: Ληστεία, ξύλο και όπλα στο κέντρο της πόληςΣκηνές σαν αυτές της Άγριας Δύσης έγιναν σήμερα το απόγευμα στη Λαμία.

Σύμφωνα πληροφορίες ένα ζευγάρι ρομά, με ένα Hyundai Coupe μαύρο, κινούνταν με το αυτοκίνητό τους επί της Μαρκου Μπότσαρη. Ξαφνικά ένα άλλο αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν, επίσης ρομά, δυο άνδρες (αδέλφια) και μια γυναίκα, πετάχτηκε μπροστά στη διασταύρωση από Δροσοπούλου και τους έκλεισε το δρόμο. 

Ο οδηγός του μαύρου Hyundai προσπάθησε να τους αποφύγει στρίβοντας δεξιά στην οδό Δροσοπούλου αλλά βρέθηκε σε αδιέξοδο. Ο ένας από τα αδέλφια τράβηξε όπλο και απείλησε το ζευγάρι, ενώ τράβηξαν έξω από το αυτοκίνητο τη γυναίκα, την οποία αφού έριξαν κάτω, τη χτύπησαν και της άρπαξαν την τσάντα, μέσα στην οποία είχε 850 ευρώ, όπως δήλωσε η ίδια αργότερα στους αστυνομικούς.

Στο σημείο επικράτησε πανικός, με σοκαρισμένους επαγγελματίες, κατοίκους και περαστικούς να τρέχουν να κρυφτούν όταν είδαν το όπλο γιατί δεν ήξεραν τι θα ακολουθήσει. Ευτυχώς δεν σημειώθηκαν πυροβολισμοί, αφού αμέσως μετά οι δράστες μπήκαν στο αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν.

 

Αστυνομικοί από την Άμεση Δράση και την Ασφάλεια Λαμίας έσπευσαν στο σημείο. Δεν πρόλαβαν τους δράστες, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για άτομα που είναι γνωστά στις αστυνομικές αρχές και αναζητούνται.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μεταξύ των δυο οικογενειών ρομά υπάρχει βεντέτα, αφού έχουν πάρει ο ένας τη γυναίκα του άλλου και έχουν γίνει διάφορα ανάλογα σκηνικά στο παρελθόν.