Τρίτη 28 Μαρτίου 2023 -

Λαμία: Έντεκα χρόνια φυλακή σε 40χρονο για το άγριο μαχαίρωμα νεαρής κοπέλας το 2018Έντεκα χρόνια ποινή κάθειρξης επέβαλλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λιβαδειάς στον 40χρονο Λαμιώτη, που τον Σεπτέμβριο του 2018 τραυμάτισε βαρύτατα με δύο μαχαίρια μια νέα κοπέλα, τη Μαρία, που βοηθούσε στο σπίτι της αδερφής του, τα ανήλικα ανήψια του.

Πρόκειται για την υπόθεση που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο για την αγριότητα της επίθεσης σε βάρος της κοπέλας, αλλά και από το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία αφορμή και αιτία. Η νεαρή τραυματίας, χρειάστηκε στη συνέχεια να παλέψει γενναία για να κρατηθεί στη ζωή μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Το Δικαστήριο έκρινε μειωμένη ικανότητα καταλογισμού και επέβαλλε στον δράστη την παραπάνω ποινή, θέτοντας ως υποχρεωτικό τον εγκλεισμό του τον πρώτο από τα 11 χρόνια στην ψυχιατρική πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού.

«Δε μου λένε τίποτα τα χρόνια φυλακής…», λέει στο LamiaReport ο πατέρας της 26χρονης σήμερα, Μαρίας και εξηγεί: «Είτε ήταν 10, είτε 15 ή ακόμη και ισόβια δε μου λέει κάτι. Ο Γολγοθάς της Μαρίας και της οικογένειάς μας δεν τελειώνει με μια ποινή, όποια και αν είναι αυτή. Το κορίτσι μου χρειάστηκε να υποβληθεί σε πολλά χειρουργεία και έχουμε μπροστά μας κι άλλα. Εδώ και 1,5 χρόνο το σπίτι μας διαλύθηκε…», τονίζει ο πατέρας της που βρίσκει το κουράγιο να ευχαριστήσει μια μερίδα ανθρώπων που στάθηκαν πλάι τους. «Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συναδέλφους μου στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και στους φίλους της οικογένειας που ήταν κοντά μας. Ευχαριστώ επίσης και τις δικηγόρους μας Αφροδίτη και Μαρία Καραΐσκου που ήταν μαζί μας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές».

Στο LamiaReport μίλησε και ο συνήγορος του δράστη, Δημήτρης Κρούπης που είχε αναλάβει την υπεράσπισή του από την πρώτη μέρα της σύλληψής του: «Το Δικαστήριο δέχτηκε ομόφωνα τους ισχυρισμούς μας για μειωμένο καταλογισμό κατά τη διάπραξη του αδικήματος. Αυτό είχαμε υποστηρίξει από την πρώτη στιγμή στον τακτικό ανακριτή κι αυτό αποδείχτηκε και σήμερα κατά την ακροαματική διαδικασία και φτάσαμε σε αυτή την απόφαση».

Σημειώνουμε τέλος ότι κατά της απόφασης ασκήθηκε από την πλευρά του κατηγορουμένου έφεση, η εκδίκαση της οποίας θα προσδιοριστεί σε μελλοντικό χρόνο στο Εφετείο Λαμίας.