Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Lamda για Ελληνικό: «Εμείς είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε... αύριο»«Εμείς είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε ακόμη και... αύριο, αν το Δημόσιο κάνει αυτά που πρέπει και ολοκληρώσει τις διαδικασίες που του αναλογούν».

Αυτό δηλώνει η διοίκηση της Lamda Development για την επένδυση των 7 και πλέον δισ. ευρώ στην έκταση των 6.205 στρεμμάτων του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, από τα οποία 37 στρέμματα κρίθηκαν δασικά με απόφαση του αρμόδιου Δασάρχη την περασμένη εβδομάδα, εκεί όπου έχει χωροθετηθεί ένα από τα «τοπόσημα» της επένδυσης για τη δημιουργία ενός τουριστικού θέρετρου που θα περιλαμβάνει και το καζίνο.

Όπως επεσήμαναν χαρακτηριστικά τα στελέχη του ομίλου χθες, Τρίτη, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της εταιρείας στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών «πήραμε μέρος σε ένα διεθνή διαγωνισμό, υποβάλλοντας ένα συγκεκριμένο επιχειρηματικό σχέδιο και master plan, όπου προβλέπεται επακριβώς η δόμηση και όλα τα επιμέρους στοιχεία της επένδυσης. Το συγκεκριμένο σχέδιο έχει εγκριθεί από το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου κι έχει γίνει νόμος του κράτους και προβλέπει τη δημιουργία ενός τουριστικού θέρετρου, το οποίο μάλιστα αποτελεί ένα από τα βασικά στοιχεία της επένδυσης κι απευθύνεται κυρίως σε ξένους επισκέπτες της πόλης».

Με βάση μάλιστα τους υπολογισμούς του επιχειρηματικού σχεδίου που έχουν υποβάλει οι επενδυτές, μόνο αυτό το κομμάτι της επένδυσης μπορεί να προσελκύσει 1 εκατ. τουρίστες, ενώ «έχει προβλεφθεί, με βάση τη σύμβαση ένα μητροπολιτικό πάρκο 2.000 στρεμμάτων, αριθμός πολλαπλάσιος των 37 στρεμμάτων, τα οποία χαρακτηρίζονται ως δασικά με τη σχετική απόφαση του Δασάρχη Πειραιά».