Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023 -

«Λαϊκό ξεσηκωμό» για το ασφαλιστικό ζητεί ο Δ. ΚουτσούμπαςΕπίθεση κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για το ασφαλιστικό εξαπέλυσε ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

 

Όπως υποστήριξε, ολοκληρώνουν τη βρώμικη δουλειά, που δεν τελείωσαν η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, διότι, εκπληρώνουν τις απαιτήσεις που για χρόνια είχε το κεφάλαιο για να ξεμπερδεύει με τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης.

Στην ομιλία του σε πολιτική-πολιτιστική εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του Κόμματος, στο ΣΕΦ, επισήμανε ότι «οι ψεύτικες προσδοκίες και οι ελπίδες τέλειωσαν πολύ νωρίς, στον ένα χρόνο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μπαίνουμε στον όγδοο χρόνο της οικονομικής κρίσης, ένα χρόνο κατά τον οποίο οι βιομήχανοι μέσω του ΣΕΒ, οι εφοπλιστές, το μεγάλο κεφάλαιο, απαιτούν νέες φοροαπαλλαγές και πρόσθετα εργαλεία κρατικής στήριξή τους».

Καλώντας σε λαϊκό ξεσηκωμό με αφορμή το ασφαλιστικό, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα βάζει οριστικά ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση τονίζοντας ότι η σφαγή στο Ασφαλιστικό θα είναι μόνιμη.

«Στον πόλεμο κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ για να βάλουν ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση η εργατική τάξη, ο λαός πρέπει να δώσει τη δική του απάντηση και στο πραγματικό δίλλημα: υποταγή στη σφαγή ή λαϊκός ξεσηκωμός» υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι το ΚΚΕ επιμένει να μιλά για κατακτήσεις και δικαιώματα «για τα αυτονόητα που έχει ανάγκη ο λαός για να ζήσει με αξιοπρέπεια».