Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Λαφαζάνης σε Τόσκα: Ανοίξτε τους δρόμους για τους αγρότες



Να ανοίξουν οι δρόμοι για την προσέλευση των αγροτών στην Αθήνα, ζήτησε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας.

Ο επικεφαλής της ΛΑΕ κατήγγειλε στον κ. Τόσκα «την αυταρχική δράση των ΜΑΤ από το πρωί εναντίον των αγροτών και την αυθαίρετη και αυταρχική κυβερνητική απόφαση να κλείσουν οι δρόμοι για τη διέλευση των αγροτικών αυτοκινήτων με κατεύθυνση την Αθήνα». Τέτοιου είδους αποφάσεις, τόνισε, ρίχνουν λάδι στη φωτιά και εξαγριώνουν δικαιολογημένα τον αγροτικό κόσμο, ενώ «εξυπηρετούν μόνο αυταρχικούς και παράλογους περιορισμούς για τη παρεμπόδιση της αγροτικής συγκέντρωσης στην Αθήνα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Λαφαζάνης ζήτησε «την άμεση άρση των παράλογων αυταρχικών περιορισμών και την ελεύθερη διέλευση προς την Αθήνα των αγροτικών αυτοκινήτων, μαζί με την άρση όλων των αυταρχικών αστυνομικών μέτρων και των περιορισμών στην κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας, τα οποία έχουν καταστήσει την πρωτεύουσα αστυνομοκρατούμενη, χωρίς προηγούμενο, πόλη».

Εξάλλου, με άλλη ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στο Σύνταγμα για συμμετοχή στην πανελλαδική συγκέντρωση των αγροτών, σήμερα Παρασκευή 12/2 στις 5.00 μ.μ., καθώς και σε μαζική και μαχητική παρουσία σε αυτή καθ' όλη τη διάρκεια του τριημέρου 12-13-14 Φεβρουαρίου.

Η ΛΑΕ εκφράζει την αλληλεγγύη της και τη στήριξη της στους αγώνες αγροτών, κτηνοτρόφων, αλιέων, «για να μην περάσει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης που μειώνει συντάξεις, αυξάνει τις εισφορές και, σε συνδυασμό με τη φοροκαταιγίδα σε βάρος τους, οδηγεί στην ανεργία και στην έξοδο από το επάγγελμα».

Η ανακοίνωση προσθέτει πως «ο συντονισμός των αγώνων των εργαζομένων, των αγροτών, των επαγγελματιών, των αυτοαπασχολομένων, των επιστημόνων κινείται στα πιο υψηλά επίπεδα των τελευταίων ετών και πρέπει να εκφραστεί και στις κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών, ώστε να είναι νικηφόρες».