Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 -

Κυρ. Μητσοτάκης: Έχω το σχέδιο να οδηγήσω τη Ν.Δ. σε ανανέωσηΤον προβληματισμό του ως προς τους λόγους που οδήγησαν από το 2004 σε μία φθίνουσα πορεία της Ν.Δ, εξέφρασε σε ομιλία του στην Αλεξανδρούπολη ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης και τόνισε ότι έχει το σχέδιο να οδηγήσει το κόμμα σε εκλογική ανανέωση.

Ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε πώς αντιλαμβάνεται το μέλλον της Ν.Δ., το οποίο, ανέφερε, στηρίζεται σε πέντε «Α»: ανανέωση, ανάπτυξη, αναδιάρθρωση του κράτους, αριστεία, αξιοπιστία.

Παράλληλα στάθηκε στην ανάγκη επαναπροσδιορισμού του όρου κεντροδεξιά παράταξη και δημιουργικής ανανέωσης ουσίας της Ν.Δ.

Ερωτηθείς γιατί οι φίλοι της Νέας Δημοκρατίας θα έπρεπε να στηρίξουν τη δική του υποψηφιότητα έναντι των τριών συνυποψηφίων του για τη θέση του προέδρου του κόμματος, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε πως η Ν.Δ. χρειάζεται μια δημιουργική ανανέωση, για να ξεφύγει από τη στασιμότητα των τελευταίων ετών που οδήγησε σε δύο απανωτές εκλογικές ήττες από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Πιστεύω ότι έχω τη δυνατότητα, το σχέδιο, το όραμα, τη διάθεση και τις ψυχικές αντοχές να οδηγήσω τη Ν.Δ. σ’ αυτή την εκλογική ανανέωση. Έχω το βιογραφικό και τις γνώσεις που θα μου επιτρέψουν, αυτή την εναλλακτική αναπτυξιακή πρόταση στη φοροκαταιγίδα του ΣΥΡΙΖΑ, να μπορέσω να την εκφράσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να εκπροσωπήσω τη χώρα στο εξωτερικό», εξήγησε.

Ερωτηθείς, επίσης, για το πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος ενός προέδρου σ’ ένα κόμμα όπως η Ν.Δ. και αν τα υψηλά ποσοστά συσπείρωσης που παρουσίασε στις πρόσφατες εκλογές ήταν προσωπική επιτυχία του κ. Μεϊμαράκη, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «προφανώς και ο πρόεδρος είναι σημαντικός, αλλά εγώ δε φαντάζομαι σε καμία περίπτωση έναν πρόεδρο ο οποίος θα είναι ένας αυτοκράτορας, που θα διοικεί το κόμμα μόνο με τη δική του προσωπική αυλή».

Όπως διευκρίνισε, θέλει ένα κόμμα πιο συμμετοχικό, στο οποίο η εσωκομματική δημοκρατία θα είναι απολύτως κατοχυρωμένη.

« Όλοι δώσαμε έναν αγώνα στις τελευταίες εκλογές, τον δώσαμε όλοι με πολύ καλή διάθεση, με ενότητα, πλην όμως το εκλογικό αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο. Δεν μπορεί κανείς νεοδημοκράτης να είναι ευχαριστημένος με το γεγονός ότι χάσαμε από αυτόν το ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος χρεοκόπησε τη χώρα και μας έβαλε σε τρίτο μνημόνιο με 7,5 μονάδες διαφορά. Το αποτέλεσμα αυτό δεν είναι ικανοποιητικό για μένα» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και έκανε λόγο για καθαρή ήττα της Ν.Δ.

«Χρειάζεται ριζικές αλλαγές και ανανέωση σε πρόσωπα και σε ιδέες και σε δομές, έχω τη διάθεση και τη θέληση αυτές τις αλλαγές εφ’ οσον με εμπιστευτούν οι πολίτες που θα έρθουν να ψηφίσουν να τις κάνω πράξη», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.