Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Κρήτη: Ρώσοι έκλεβαν μαγαζιά και έκαναν εξαγωγή τα κλοπιμαία!



Πρόκειται για έναν άντρα 30 χρονών και δύο γυναίκες 32 και 42 χρονών, οι οποίοι είχαν «ρημάξει» καταστήματα στη Χερσόνησο. Έμπαιναν στα μαγαζιά και αφού άρπαζαν από τσάντες, πορτοφόλια, είδη ένδυσης μέχρι καλλυντικά και αρώματα, είτε τα έκαναν δέμα και τα έστελναν ταχυδρομικώς είτε τα μετέφεραν οι ίδιοι σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Στην δράση τους όμως αυτή έβαλαν τέλος οι αρχές όταν χθες σε έλεγχο που τους έγινε βρέθηκαν στην κατοχή τους διάφορα είδη που είχαν κλέψει αλλά και το χρηματικό ποσό των 175 ευρώ.

Αμέσως ακολούθησε έρευνα στο χώρο που έμεναν όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα είδη εμπορίου (είδη ένδυσης και υπόδησης, ηλεκτρονικές συσκευές, αλκοολούχα ποτά, τσιγάρα, κ.λπ.). Τα εν λόγω είδη, έφεραν ετικέτες με την ενδεικτική τιμή πώλησης τους και τις επωνυμίες τους, ενώ βρέθηκαν και πέντε παραστατικά αποστολής δεμάτων και συγκεκριμένα ειδών ένδυσης από Ταχυδρομικό Υποκατάστημα.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι τρεις Ρώσοι είχαν κάνει πέντε κλοπές στο διάστημα της τουριστικής περιόδου στη Χερσόνησο ενώ οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα που τους άσκησε διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. Μέρος των κατασχεθέντων αντικειμένων δόθηκε στους κατόχους του.