Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Κρήτη: Ναυαγοσώστης έσωσε βρέφος τουριστών από σίγουρο θάνατο



Από βέβαιο θάνατο, έσωσε ναυαγοσώστης σε ξενοδοχείο στον Ανισαρά Χερσονήσου, ένα βρέφος έξι μηνών, το πρωί της Τρίτης.

Ο ναυαγοσώστης Μιχάλης Αεράκης, ήταν στην παραλία, μπροστά από το ξενοδοχείο, όταν άκουσε ουρλιαχτά και εκκλήσεις σε βοήθεια, μέσα από τον χώρο του ξενοδοχείου.

"Ενστικτωδώς έτρεξα όσο πιο γρήγορα μπορούσα και έπεσα μέσα στην πισίνα, πιστεύοντας ότι κινδύνευε κάποιος που έκανε μπάνιο. Όμως οι φωνές έρχονταν μέσα από το εστιατόριο του ξενοδοχείου", δήλωσε, αρχικά, στο ekriti ο ναυαγοσώστης και συνέχισε: "Μπαίνοντας μέσα πάγωσα, βλέποντας πάνω από ένα βρέφος μαζεμένο κόσμο, σε κατάσταση σοκ να φωνάζουν και να μην είναι σε θέση να προσφέρουν καμία βοήθεια στο παιδί. Το βρέφος ήταν άσπρο σαν πανί και δεν είχε αναπνοή. Του έκανα χάιμλιχ και παράλληλα μαλάξεις, προσπαθώντας να μην το τραυματίσω και ευτυχώς μετά από λίγο ανταποκρίθηκε".

Εκλήθη ασθενοφόρο και το βρέφος μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βρέφος, παιδί Ρώσων τουριστών, ήταν άρρωστο τις τελευταίες ημέρες και σήμερα κατά τη διάρκεια του φαγητού προκλήθηκε πνιγμονή.

"Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και το παιδάκι σώθηκε, και η Κρήτη δεν θα πρωταγωνιστήσει για κάτι κακό στα δελτία ειδήσεων, αλλά για κάτι ευχάριστο και αισιόδοξο", είπε ο Μιχάλης Αεράκης.