Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Κρήτη: Μπλάκ άουτ λόγω χιονιά



Τις τελευταίες ημέρες ειδικά και με το θερμόμετρο να έχει πάρει τον κατήφορο, το πεπαλαιωμένο σύστημα της ΔΕΗ δοκιμάζεται από τα καιρικά φαινόμενα, καθώς η αυξημένη ζήτηση σε ηλεκτρικό ρεύμα δεν μπορεί να υποστηριχθεί από τις υπάρχουσες υποδομές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το cretalive.gr, «μπλακ άουτ» επικρατεί αυτή την ώρα στη Νεάπολη, που έχει βυθιστεί στο σκοτάδι, ενώ χωρίς ρεύμα είναι και αρκετά χωριά του Ρεθύμνου και του Ηρακλείου όπου έχει χτυπήσει ο χιονιάς. Χωρίς ρεύμα είναι και περιοχές του Ηρακλείου, όπως ο Μασταμπάς, οι Μεσαμπελιές, ο Μαραθίτης και η Φορτέτσα. «Κομμένο» είναι το ρεύμα και από τα Καμίνια ως το Γιόφυρο από περίπου τις 19.00 το απόγευμα.

Πριν από λίγο σημειώθηκε ακόμα μια διακοπή στην ηλεκτροδότηση στο κέντρο του Ηρακλείου, με τις περιοχές του Αγίου Μηνά, της Αγίας Παρασκευής του Πανανείου και του υγειονομικού να βυθίζονται για μια ακόμα φορά στο σκοτάδι! Αξίζει να σημειωθεί πως και το πρωί υπήρχαν προβλήματα με την ηλεκτροδότηση. Και όλα αυτά ενώ η τοπική αγορά προσπαθεί στην εκπνοή του 2016 να σώσει ότι μπορεί από ακόμα μια χρονιά ύφεσης.

Η κατάσταση δεν αλλάζει ούτε για τα προάστια ή τις περιοχές της ενδοχώρας όπου και εκεί σημειώνονται συνεχείς διακοπές ρεύματος με τους κατοίκους να διαμαρτύρονται για τις απροειδοποίητες και πολλές φορές πολύωρες διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Το σίγουρο είναι πως τόσο το χειμώνα, όσο και το καλοκαίρι το σύστημα της ΔΕΗ στην Κρήτη λειτουργεί οριακά και μόνο σε συνθήκες … θερμοκηπίου μπορεί να αποδώσει ικανοποιητικά, αν ακόμα και γι αυτό αμφιβάλλουμε.