Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Κουβέλης στον Guardian: Αυξημένες οι πιθανότητες για «ατύχημα» στο Αιγαίο



Για αυξημένες πιθανότητες να υπάρξει ένα «ατύχημα» στο Αιγαίο έκανε λόγο σε δηλώσεις του προς την βρετανική εφημερίδα Guardian ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης.

Κληθείς να σχολίασει την αυξημένη δραστηριότητα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στο Αιγαίο σε σχέση και με την υπόθεση των 8 Τούρκων αξιωματικών, ο κ. Κουβέλης δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Πολλά πλοία έχουν μεταφερθεί στην περιοχή και μιλάμε για μαχητικά αεροσκάφη που κινούνται σε τρελές ταχύτητες, στοιχείο που αυξάνει τις πιθανότητες για ένα ατύχημα».

Όσον αφορά την υπόθεση των «8» ο κ. Κουβέλης δήλωσε στο Guardian ότι «εφαρμόζουμε τα ισχυρότερα δυνατά μέτρα για την ασφάλειά τους σε έναν χώρο που για προφανείς λόγους θα παραμείνει άγνωστος». «Δεν έχουμε ξεχάσει τι συνέβη στην περιοχή πριν από μερικούς μήνες» πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας κάνοντας έμμεση αναφορά στην απαγωγή έξι Τούρκων πολιτών στο Κόσοβο από τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας.

Μιλώντας, τέλος, για τη νομική πλευρά της υπόθεσης, ο Φώτης Κουβέλης δηλώνει ότι «έχουμε ένα ανεξάρτητο δικαστικό σύστημα που εφαρμόζει το ευρωπαϊκό δίκαιο, τους διεθνείς νόμους. Δεν είναι κάτι που μπορούμε να αγνοήσουμε. Πρέπει να υπακούμε σε αυτό».