Τετάρτη 15 Μαΐου 2024 -

ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ



Αποστολάκης για θερμό επεισόδιο: Αν τολμήσουν, θα τους κάνουμε μεγάλη ζημιά

«Όλα παίζουν με πιθανότητες» ήταν η απάντηση που έδωσε ο τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης σε ερώτηση για το αν «βλέπει» πιθανότητα θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο. Εκτίμησε ωστόσο ότι η Τουρκία έχει πολλά προβλήματα να αντιμετωπίσει και «δεν θα ξεκινήσει τέτοιο θέμα, αν δεν συντρέχουν σοβαροί λόγοι και σοβαρά κέρδη».



Σοβαρή πιθανότητα «βίαιου» επεισοδίου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας - Τι αναφέρει έκθεση τουρκικού ιδρύματος

«Θερμό» ή καλύτερα «βίαιο» επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας προβλέπουν Τούρκοι αναλυτές για το 2019 σε μια ακόμη ένδειξη ότι η φετινή χρονιά θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη στα ελληνο-τουρκικά.

Και όταν λέμε «κρίσιμη» όχι με τη γενικότερη φιλολογική έννοια του όρου αλλά με πολύ συγκεκριμένες καταστάσεις που ακουμπούν σε ένοπλη σύρραξη των δύο χωρών.



Κουβέλης στον Guardian: Αυξημένες οι πιθανότητες για «ατύχημα» στο Αιγαίο

Για αυξημένες πιθανότητες να υπάρξει ένα «ατύχημα» στο Αιγαίο έκανε λόγο σε δηλώσεις του προς την βρετανική εφημερίδα Guardian ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης.



Κουβέλης: Η Τουρκία δεν θα επιδιώξει ένα θερμό επεισόδιο

Οι συνεργασίες και συγκλίσεις είναι αναγκαίες, προκειμένου η πορεία της χώρας μετά την καθαρή έξοδο από τα μνημόνια να συνοδευτεί από μια προοδευτική πολιτική για την Ελλάδα στην οικονομία και την κοινωνία, ανέφερε, μεταξύ άλλων, μιλώντας αργά χθες στην εκπομπή Focus της ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός ΆμυναςΗ Τουρκία δεν θα επιδιώξει ένα θερμό επεισόδιο, αλλά δεν αποκλείεται ένα συμβάν, που



Κουμουτσάκος: Δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα θερμού επεισοδίου με την Τουρκία

Αμήχανη, ασαφή και κατώτερη της σοβαρότητας των γεγονότων χαρακτήρισε ο Γιώργος Κουμουτσάκος τη στάση της κυβέρνησης στους ισχυρισμούς των Τούρκων ότι κατέβασαν την ελληνική σημαία από βραχονησίδα.



Οι Γερμανοί προειδοποιούν: Ο Ψυχρός Πόλεμος στο Αιγαίο μπορεί να κλιμακωθεί σε θερμό επεισόδιο

Tη νέα ένταση που προέκυψε μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, με αφορμή το περιστατικό με την ελληνική σημαία στη βραχονησίδα Μικρός Ανθρωποφάγος, σχολιάζει ο γερμανικός τύπος.

Σε ανταπόκριση που δημοσιεύεται σε πολλές γερμανικές εφημερίδες επισημαίνεται ότι «η Ελλάδα και η Τουρκία ερίζουν για νησιά του Αιγαίου».